Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Information till studenter om coronaviruset

Högskolan i Skövde bevakar kontinuerligt läget med anledning av covid-19 och följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och UD. Informationen på Studentportalen och Medarbetarportalen uppdateras löpande. Högskolan uppmanar alla medarbetare och studenter att följa ansvariga myndigheters webbsidor och rekommendationer.

Information nedan uppdaterad 1 juli

Information om höstens studier

I höst kommer Högskolan i Skövde att bedriva campusundervisning med inslag av undervisning på distans. I de fall det kan bli aktuellt med undervisning med digitalt stöd handlar det framför allt om tillfällen med stora undervisningsgrupper. Föreläsningarna kan då ske på distans för att minska risken för smittspridning. Men höstens undervisning kommer i huvudsak att ske på campus. 

När du som student har registrerat dig, ser du på ditt schema vilka moment i din kurs som ges på campus eller med digitalt stöd. 

Så fort vi har ny information om hur allt det här påverkar dig som har sökt, blivit antagen till en utbildning eller redan studerar hos oss - så uppdaterar vi här på Studentportalen. Det är också viktigt att vara medveten om att förutsättningarna kan ändras med kort varsel. Självklart kan nya ställningstagande komma att tas om situationen med covid-19 förändras. Högskolan i Skövde följer myndigheternas rekommendationer.

Distansundervisning under sommarterminen

Sommarkurserna vid Högskolan i Skövde ges på distans. Det meddelade Högskolans rektor Lars Niklasson den 29 april. Läs mer här.

Studenter håll avstånd – även i datorsalen!

Studenter som är på campus för att plugga - tänk på att hålla avstånd från varandra. När ni sitter med grupparbeten i datorsalarna eller i grupprum, sitt inte för nära varandra, även om det är smidigt. Håll avstånd. Vi har alla ett personligt ansvar för att motverka smittspridningen av covid-19. Var vi än är. Så följ rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten – ta ditt ansvar.

Öppettider på campus

Studenter och personal med passerkort har tillträde till Högskolans lokaler som vanligt även under sommaren, men alla hus är inte öppna mellan kl 07.00-17.00. Här hittar du öppettiderna för de olika undervisningshusen i sommar. 

Så här arbetar Högskolan

Högskolan bevakar kontinuerligt läget och följer ansvariga myndigheternas rekommendationer.

Situationen kan ändras snabbt när det gäller Coronaviruset. Här kan du läsa mer:

Uppdaterad: 2020-06-29 14:19:25
Skapad: 2020-03-10