Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Information till studenter om coronaviruset

Högskolan i Skövde bevakar kontinuerligt läget med anledning av covid-19 och följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Informationen på Studentportalen och Medarbetarportalen uppdateras löpande. Högskolan uppmanar alla studenter och  medarbetare att följa ansvariga myndigheters webbsidor och rekommendationer.

Information nedan uppdaterad 18 december

Fortsatt distansundervisning under hela vårterminen 

Distansundervisning om möjligt och campusundervisning om det behövs. Det kommer att vara Högskolans övergripande förhållningssätt även för vårterminen 2021.
– Både studenter och medarbetare behöver få långsiktiga planeringsförutsättningar och därför har jag valt att fatta beslut om ett övergripande förhållningssätt för hela vårterminen 2021, säger Lars Niklasson, rektor.

Sedan i början av november tillämpar Högskolan redan förhållningssättet: Distansundervisning om möjligt, campusundervisning om det behövs. Högskolan införde utökad distansundervisning efter att Covid-19 läget hade förvärrats och Folkhälsomyndigheten hade utfärdat skärpta allmänna råd. Det nya beslutet från rektor innebär att förhållningssättet gäller hela vårterminen 2021.

Högskolan i Skövde följer rekommendationer från regeringen, Folkhälsomyndigheten och UD. regeringens har infört ett förbud mot sammankomster och offentliga tillställningar för fler än åtta personer. Högskolans verksamhet med undervisning och examinationer räknas inte som allmänna sammankomster. Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.  

Håll koll på ditt schema

För dig som student är det viktigt att hålla koll på ditt schema i TimeEdit och Canvas för att se eventuella ändringar. På schemat kommer det att framgå om du har undervisning/examinationer på plats på campus eller om undervisning/examinationer sker med digitalt stöd på distans.

Hur stor del av undervisningen som blir på distans kommer att skilja sig åt mellan olika institutioner, men också mellan olika utbildningar och kurser på institutionerna. Det finns också utbildnings- och examinationsmoment som inte kan utföras på distans. Det kan bero på att utbildningen kräver en viss utrustning som finns på campus eller att rättssäkerheten vid en tentamen inte går att upprätthålla vid distans.

Att tänka på inför tentaveckan och när du är på campus

Kom i håg att meddela kursansvarig om du har covid-19

Högskolan är öppen

Högskolan kommer att vara öppen som vanligt. Högskolans lokaler är sedan tidigare anpassade för att minska risken för smittspridning med bland annat ändrad möblering, utökad städning, plexiglasskydd vid receptionsdiskar och många hygienstationer. Ytterdörrarna låses klockan 17.00, men du kommer in med ditt passerkort.

Så här arbetar Högskolan

Högskolan bevakar kontinuerligt läget och följer ansvariga myndigheternas rekommendationer. Högskolan har kontinuerlig kontakt med smittskyddsläkare. Vi uppdaterar informationen på Studentportalen löpande.

Situationen kan ändras snabbt när det gäller Coronaviruset. Här kan du läsa mer:

Uppdaterad: 2020-12-18 11:38:04
Skapad: 2020-03-10