Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Information till studenter om coronaviruset

Högskolan i Skövde bevakar kontinuerligt läget med anledning av utbrottet av coronavirus och följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och UD. Informationen på Medarbetarportalen och Studentportalen uppdateras löpande. Högskolan uppmanar alla medarbetare och studenter att följa ansvariga myndigheters webbsidor och rekommendationer.

FAQ

FAQ om undervisning och examination på distans

FAQ om Coronaviruset

Information nedan uppdaterad 29 april

Fortsatt distansundervisning under vår- och sommartermin

Det blir distansundervisning vårterminen ut för Högskolans studenter. Även sommarkurserna kommer att ges på distans. Det meddelade Högskolans rektor Lars Niklasson den 29 april. Läs mer här.

Studenter håll avstånd – även i datorsalen!

Studenter som är på campus för att plugga - tänk på att hålla avstånd från varandra. När ni sitter med grupparbeten i datorsalarna eller i grupprum, sitt inte för nära varandra, även om det är smidigt. Håll avstånd.

Vi har alla ett personligt ansvar för att motverka smittspridningen av covid-19. Var vi än är. Så följ rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten – ta ditt ansvar.

Har du ett giltigt passerkort?

Högskolans undervisning bedrivs på distans och stor del av personalstyrkan arbetar hemifrån. Inom kort kan det därför bli aktuellt att låsa fler dörrar till Högskolans olika lokaler. Du som är student kommer att komma in med ditt passerkort, precis som vanligt. Har du inte ett fungerande passerkort – kom ihåg att hämta ut ett nytt.

Passerkortutlämningen finns i hus G, mitt emot receptionen.
Öppettider måndag-fredag kl. 9.00–9.30 och 12.30–13.30
Så här beställer du och hämtar ut ditt passerkort

Ändrade öppettider på campus och biblioteket

Från och med 19 mars är lokalerna på campus öppna vardagar mellan kl. 07.00 - 17.00. Under helgerna kommer det vara stängt. Personal och studenter med passerkort har fortfarande tillgång till Högskolans lokaler enligt tidigare (ordinarie) öppettider.

Biblioteket drar ner på sina öppettider

Från och med 19 mars kommer Högskolebiblioteket vara öppet under vardagar mellan klockan 10.00 - 16.00. På helgerna är biblioteket stängt.

Rektor informerar – 17 mars

Högskolan i Skövde följer regeringens rekommendationer och rektor Lars Niklasson har idag, 17 mars, tagit beslut om att ställa om till distansundervisning. Beslutet gäller från och med den 18 mars.

Högskolans arbetar nu med att lösa praktiska frågor. Vi uppmanar alla studenter att hålla sig uppdaterade på Studentportalen som kommer att uppdateras löpande. Situationen kan förändras snabbt, därför är det viktigt att du håller dig informerad.

När det gäller tentamina kommer en gradvis omställning att ske från den 20 mars. I de fall tentamina måste hållas på campus kommer en rad åtgärder att vidtas som exempelvis glesare placering och tidigare insläpp för att undvika köbildning.

Utbildnings- och studentstöd arbetar på instruktioner till kursansvariga och studenter kring tentamina och tentamensveckan. Mer information kommer under morgondagen, den 18 mars.

Regeringens beslut syftar till att minska smittspridningen av Coronaviruset i samhället så stanna hemma när du är sjuk. Tänk på att tvätta händerna ofta.

Högskoleprovet inställt

Högskoleprovet kommer inte att genomföras våren 2020. Universitets- och högskolerådet (UHR) har beslutat att ställa in högskoleprovet den 4 april.

Meddelande från Canvas

Ett meddelande som gick ut via Canvas i eftermiddags (fredag 13 mars), med rubriken "Risk för virusutbrott" kan ge en felaktig bild av läget. Det finns inget känt virusutbrott, eller ökad risk för virusutbrott, vid Högskolan i Skövde. Meddelandet handlade om var ni kan kan hålla er uppdaterade om hur Högskolan agerar i den pågående utvecklingen.

Beslut om resor

Sedan den 14 mars avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder. Beslutet om avrådan togs den 14 mars och gäller till och med 14 april, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Så här arbetar Högskolan

Högskolans krisgrupp träffas regelbundet och har avstämningar om läget. Gruppen har också kontakt med Skövde kommun, andra lärosäten och med smittskyddsläkare på Skaraborgs sjukhus.

Krisgruppen uppdaterar löpande informationen på Medarbetarportalen och Studentportalen.

Situationen kan ändras snabbt när det gäller Coronaviruset. Här kan du läsa mer:

Uppdaterad: 2020-03-13 12:01:43
Skapad: 2020-03-10