Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Information till studenter om coronaviruset

Högskolan i Skövde bevakar kontinuerligt läget med anledning av covid-19 och följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Informationen på Studentportalen och Medarbetarportalen uppdateras löpande. Högskolan uppmanar alla studenter och  medarbetare att följa ansvariga myndigheters webbsidor och rekommendationer.

Vaccinera dig på campus

Du som vill vaccinera dig har möjlighet 16/9 eller 20/9 på Högskolan i hus G, rum G326. Det kommer att vara drop-in klockan 09.00-13.00, både för dig som ska ta dos 1 och för dig som ska ta dos 2.

  • Ta med dig legitimation.
  • I samband med vaccineringen fyller du i en kort hälsodeklaration.
  • Det är viktigt att du är symtomfri och frisk när du ska vaccinera dig.
  • Om du tar dos 1 på campus får du vid vaccinationstillfället en bokad tid för dos 2.
  • Efter vaccinationen ska du sitta ner och vänta 15 minuter.
  • Vaccinet ges i överarmen, nära axeln. Tänk på att ha på dig en tröja som gör det enkelt för sjuksköterskan att ge vaccinet.
  • Närhälsan genomför vaccineringen och vaccinerar främst med vaccin från Moderna och eventuellt Pfizer.

 

Information nedan uppdaterad 25 augusti

Högskolan startar höstterminen i hybridläge

Högskolan i Skövde börjar höstterminen med en blandning av undervisning på distans och på campus. Hybridundervisningen gäller fram till i början av oktober. Därefter undervisning på campus resten av terminen. Det är Högskolans plan för höstterminen 2021.

Högskolan i Skövdes återgång till campus kommer att ske stegvis och höstterminen inleds med en blandning av både campus- och distansundervisning. Till och med den 3 oktober ska alla föreläsningar med fler än 50 studenter hållas som distansundervisning. Den 4 oktober övergår Högskolan till vanlig campusundervisning.

Vaccination mot covid-19

Nu är det öppet för alla över 16 år att vaccinera sig. Det är helt gratis att göra. På sidan Bokningsbara tider kan du se om och var det finns lediga vaccinationstider nära dig. Du kan också vaccinera dig på campus – läs mer och anmäl dig senast 7 september.

Har du varit utomlands?

Vi hoppas att du har haft en riktigt bra sommar och vi ser fram mot att få välkomna er studenter till campus igen, men vill påminna om följande. På en del håll både i Sverige, men framför allt i Europa och i övriga världen ökar spridningen av covid-19 igen och därför rekommenderar Folkhälsomyndigheten alla, även svenska medborgare, som varit i länder utanför Norden att ta ett PCR-test för covid-19 vid ankomsten till Sverige. Den rekommendationen gäller även om du inte har symtom. Har du varit i ett så kallat tredjeland kan du även behöva stanna hemma i sju dagar efter ankomsten till Sverige. Har du rest inom Norden och är fullvaccinerad sedan minst två veckor behöver du inte testa dig. Det gäller även personer som visat upp ett negativt test för inresa i Sverige.

Här kan du läsa mer om ”Skärpt rekommendation om testning för covid-19 efter utlandsvistelse”.

Håll koll på ditt schema

För dig som student är det viktigt att hålla koll på ditt schema i TimeEdit och Canvas för att se eventuella ändringar. På schemat kommer det att framgå om du har undervisning/examinationer på plats på campus eller om undervisning/examinationer sker med digitalt stöd på distans.

Hur stor del av undervisningen som är på distans kommer att skilja sig åt mellan olika institutioner, men också mellan olika utbildningar och kurser på institutionerna. Det finns också utbildnings- och examinationsmoment som inte kan utföras på distans. Det kan bero på att utbildningen kräver en viss utrustning som finns på campus eller att rättssäkerheten vid en tentamen inte går att upprätthålla vid distans.

Att tänka på inför tentaveckan och när du är på campus

Kom i håg att meddela kursansvarig om du har covid-19

Så här arbetar Högskolan

Högskolan bevakar kontinuerligt läget och följer ansvariga myndigheternas rekommendationer. Högskolan har kontinuerlig kontakt med smittskyddsläkare. Lokalerna är sedan tidigare anpassade för att minska risken för smittspridning med bland annat ändrad möblering, utökad städning, plexiglasskydd vid receptionsdiskar och många hygienstationer. Vi uppdaterar informationen på Studentportalen löpande. Högskolan i Skövde följer rekommendationer från regeringen och  Folkhälsomyndigheten.

Situationen kan ändras snabbt när det gäller Coronaviruset. Här kan du läsa mer:

Uppdaterad: 2021-08-25 10:51:58
Skapad: 2020-03-10