Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Dataspel på avancerad nivå

Välkommen till dina studier på avancerad nivå. Du har blivit antagen på ett av våra utbildningsprogram inom dataspel: Games user experience – magisterprogram, Serious games – magisterprogram eller Spelutveckling – masterprogram. Vi är glada att du valt Skövde och vi vill berätta att du kommer till en plats där spel och spelutveckling är viktigt.

Registrering

Om du har sökt till programmet via Antagning.se, måste du innan programstarten registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du mellan 1 och 14 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på konto.his.se.

Om du sökt programmet via Universityadmissions.se, hittar du information på Registration (his.se/en) om hur du går till väga för att registrera dig. Se under rubriken ”How to register (per category)” och läs informationen under den studentkategori du tillhör. Om du inte registrerar dig mister du din programplats.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till programansvarig via e-post.

Programstart

Höstterminen 2023 startar måndagen 28 augusti och vi börjar klockan 10:15 i sal A304 (hus A) och pågår fram till cirka 17:00 med en gemensam programstart. Då träffas alla studenter oavsett vilket av dessa tre program du valt.

Resten av veckan genomför vi en gemensam workshop och du kan räkna med att det är program och aktiviteter mellan klockan 10 och 17 varje dag.

Den workshop som vi inleder terminen med är en del av kursen i speldesign som ingår i samtliga program. Syftet med denna workshop är att alla ska börja skapa spel tillsammans och på så sätt lära känna varandra. Ni som läser på programmen har olika specialiseringar och kommer från olika länder. Ni kommer att skapa brädspel i små grupper och workshopen fokuserar på grundläggande principer för speldesign. Den liknar på många sätt ett game jam. Du behöver inte förbereda dig på något speciellt sätt för workshopen men det är viktigt att du är redo att vara på plats i Skövde från och med måndag 28 augusti.

En unik miljö

Högskolan i Skövde har en stark profil mot spel och det kommer du att märka när du är på plats. Allt det vi gör inom forskning, utbildning och företagande på spelområdet är samlat under Sweden Game Arena (extern länk). Som student hos oss blir du därför en del av en helt unik miljö där du kan utveckla och fördjupa ditt intresse på en rad olika sätt.

Utöver dina studier får du möjlighet att delta i en rad arrangemang som Sweden Game Arena står bakom. Du får möjlighet att möta aktiva spelutvecklare i olika sammanhang. Vi arrangerar till exempel Sweden Game Conference varje år vilket ger dig en unik möjlighet att möta branschen och att ta del av intressanta föreläsningar från experter på internationell nivå. Det kommer att hända mycket bland dina studentkollegor.

Välkommen!

Har du frågor så är du välkommen att kontakta någon av oss programansvariga:

Per Backlund (Games user experience och Serious games)

Henrik Engström (Spelutveckling – masterprogram)

Uppdaterad: 2023-06-26 13:35:23
Skapad: 2021-06-08

Tips!

Svar på allmänna frågor kring att vara ny student på Högskolan i Skövde hittar du lättast på student.his.se/ny-student, där finns även en bra checklista för blivande studenter. När du hämtat ut ditt konto så kan du se schema och kursplaner på student.his.se, i kursplanerna kan du se eventuell litteratur som du behöver inskaffa. 

Hitta rätt på campus

Osäker på var du ska gå vid programstarten? Hitta rätt med vår campuskarta över högskoleområdet!