Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Magisterprogram Folkhälsovetenskap: smittskydd och vårdhygien

Vi är glada att kunna erbjuda dig en plats på magisterprogrammet Folkhälsovetenskap: smittskydd och vårdhygien vid Högskolan i Skövde! Det har varit ett stort intresse för vårt program med flera sökande till varje plats, något som är glädjande eftersom ett stort intresse ger en bra grund för goda studier. Nedan följer information kring vad som kan bra att veta inför din programstart.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du här på Studentportalen mellan 2 och 8 januari. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på konto.his.se.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till programansvarig via e-post. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 8 januari. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Programstart

Vårterminen startar tisdagen den 16 januari 2024.

  • 09:00-17:00 har vi programstart i sal G326, G-huset.

Lärplattformen Canvas

Canvas är en samarbets- och lärplattform, ett webbaserat program som vi använder för lärande och kommunikation. För att använda Canvas behöver du en Internetuppkopplad dator med webbläsare. Varje kurs är uppbyggd som en sajt i Canvas, där det bland annat finns kursmaterial, instruktioner, uppgifter och olika diskussionsforum. Det finns också en speciell programsajt för övergripande programrelaterad information. Det är viktigt att du loggar in i Canvas regelbundet och tar del av meddelanden och annan information. Om du har tekniska problem med Canvas kontakta helpdesk@his.se

Vad läser du?

Magisterprogrammet omfattar två års nätbaserade distansstudier på halvfart (50%), vilket motsvarar 20 timmars studier per vecka. Dina studier och studieresultat vilar mycket på eget ansvar och vi på Högskolan gör vårt bästa för att erbjuda dig god undervisning och en trivsam studieatmosfär för att du ska kunna lyckas och trivas så bra som möjligt med dina studier. Folkhälsovetenskap är programmets huvudområde och du läser även kurser inom biomedicin. Observera att obligatoriska campusträffar ingår, där varje träff består av en eller två dagar. Dessa campusträffar sker vid vissa kursers start och/eller slut. Du kommer att få reda på dessa planerade datum i god tid via programmets sajt, FHSVA i Canvas.

Resultat och framtid

Programmets innehåll är av betydelse för arbete både nationellt och internationellt och leder till en filosofie magisterexamen inom folkhälsovetenskap med inriktning smittskydd/vårdhygien.

Efter avslutade och godkända kurser är du behörig att söka dig vidare till en masterutbildning inom folkhälsovetenskap och/eller forskarutbildning inom området. Sedan höstterminen 2023 erbjuder Högskolan i Skövde en forskarutbildning inom hälsa i det digitala samhället.

Frågor?

Har du frågor är du välkommen att höra av dig, gärna via e-post till kristina.carlen@his.se.

Varmt välkommen till Högskolan i Skövde och magisterprogrammet Folkhälsovetenskap: smittskydd och vårdhygien!

Kristina Carlén,
programansvarig lärare.

Uppdaterad: 2023-12-15 12:58:22
Skapad: 2020-12-17