Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

User Experience Design

Grattis till att ha blivit antagen till vårt program User Experience Design (UXD).

UXD-programmet förbereder dig väl för att arbeta som UX-designer, användbarhetsexpert eller interaktionsdesigner och det finns en god arbetsmarknad för dig. När du är klar med utbildningen kan du jobba med utveckling av IT-miljöer och digitala tjänster. Du bidrar där genom att applicera dina kunskaper och färdigheter inom design, informationsteknologi och kognition för att skapa positiva användarupplevelser.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du via www.his.se/studentportalen mellan den 4-16 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto.

Strax efter att du registrerat dig via Studentportalen kommer du få en mejlinbjudan till din studentepost-adress. Efter att du tackat ja till inbjudan genom att klicka på länken i mejlet har du tillgång till UXD-programsajten som finns på högskolans lärplattform Canvas:
https://his.instructure.com/courses/1788/

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig via e-post. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 16 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Programstart och introduktion

Programstarten är fredagen den 28 augusti 2020, kl 13:15 till ca 17:00. Plats är sal H301 och en samlingsplats på campusområdet.

Jag, som programansvarig, kommer att ta emot dig och övriga programstudenter vid den första programträffen. Då sker en närvarokontroll samt att du kommer få en del grundläggande information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier. På programstarten och under den första introduktionsveckan kommer du också att välkomnas till Högskolan av rektorn och annan personal som kommer finnas som stöd för dig under din studietid. Du kommer också få bekanta dig med de andra programstudenterna och dina programfaddrar.

Din fadder väntar på dig

Veckan före programstarten kommer du att få ett mejl från en student på Högskolan, som kommer vara din fadder under introduktionen. Faddern kommer informera dig om vart ni ska träffas första dagen, visa runt dig på Högskolan och finnas till hands för dig och hjälpa dig med praktiska frågor. Studentkåren kommer också att ordna olika sociala aktiviteter under introduktionsveckan som du kan vara med på.

Mer information om vad som händer under introduktionen hittar du här: https://student.his.se/ny-student/introduktion/

Inför programstarten

En av de första kurserna du kommer läsa är Människans kognitiva förmågor och IT – om du vill kan du redan nu beställa kursboken till den: Ware, C. (2008). Visual thinking for design. Burlington, MA: Morgan Kauf. ISBN 978-0-12-370896

För att du och de andra nya UXD-studenterna ska veta lite mera om varandra inför programstart vill vi att du presenterar dig själv. Beskriv dig själv kort, exempelvis var du är född och/eller uppvuxen, vad du har gjort tidigare, vad du tycker om att göra och varför du vill gå programmet. Detta kan du göra genom att exempelvis skriva några rader, göra en liten film, göra en Powerpoint eller på annat sätt som passar dig. Lägg upp din presentation på programsajtens diskussionssida:
https://his.instructure.com/courses/1788/discussion_topics/17985

Frihet under ansvar

Du kommer troligtvis märka att högskolestudier i mångt och mycket innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för den lärarledda undervisningen varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas planera och lägga upp dina studier, framförallt på icke lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsarbete. Dina studier och studieresultat vilar mycket på ditt eget ansvar och vi på högskolan gör vårt bästa för att erbjuda dig god undervisning och en trivsam studieatmosfär för att du ska kunna lyckas och trivas så bra som möjligt med dina studier.

Utanför studierna

Genom att planera din tid bra och förvalta ditt studieansvar så är vi övertygade om att du kommer att uppleva studierna som stimulerande och givande. Aktiviteter utanför högskolestudierna är också viktiga. Som student har du till exempel möjlighet att delta i olika typer av studentföreningar. Genom detta kan du skapa värdefulla kontakter både för tiden vid högskolan men också inför framtiden.

Mer information om ditt program

Mer information om programmet hittar du på programmets webbsida

På hemsidan finner du bland annat länk till utbildningsplanen m.m. För att ta del av kursplaner för de specifika kurserna (innehåller bl.a. litteraturlistor) så kan du söka på respektive kursnamn eller kurskod i kursplanesöken här på Studentportalen.

Covid 19 – information

Håll dig informerad om vad Högskolan gör för att minska risken för smittspridning och vad du kan göra för att bidra till en säker studiemiljö när du börjar studierna. Tänk på att;

  • Hålla avstånd i högskolans lokaler och på campus
  • Tvätta händerna
  • Stanna hemma om du är sjuk, och även vid lindriga symptom

Har du frågor?

Har du någon fråga du skulle vilja ställa till någon som pluggar UXD är du välkommen att ta kontakt med Victoria Hjalmarsson som är programmets hjälte.

Undrar du något om utbildningen är du välkommen att höra av dig till mig. När jag är tillbaka från semestern den 10 augusti nås jag lättast via e-post på jana.rambusch@his.se

Vi ses till hösten!
Jana Rambusch
Programansvarig, UXD

Skapad: 2020-07-07