Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Personal, organisation och ledarskap

Välkommen till programmet Personal, Organisation och Ledarskap!

Nu väntar dig tre spännande år med studier inom företagsekonomi med inriktning mot personal-, organisations samt ledarskapsfrågor. Du kommer att utveckla en förståelse för hur ekonomiskt tänkande i organisationer verkar, hur man motiverar människor, hur grupper fungerar och får arbetsplatser att fungera och utvecklas. Dessutom får du lära dig socialpsykologi, arbetsrätt och arbetsmiljö. Styrkan i programmet är den helhetssyn du får – för de olika kunskaperna hänger ihop. Det kommer du att märka!

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du via www.his.se/studentportalen mellan 4 och 16 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig via e-post. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 16 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats. 

Programstart och introduktion

Programstarten är måndagen den 31 augusti 2020, kl 10:15 till ca  15:00. Plats är sal G110 och en samlingsplats på campusområdet.

Eftersom det är många studenter som kommer börja detta program kommer ni delas i mindre grupper så att det går att hålla avstånd med anledning av Covid 19. Du kommer få information från din fadder via mejl ca en vecka innan programstarten, om vilken samlingsplats som gäller för din grupp. Om du inte hittar till samlingsplatsen går du till salen ovan.

Jag, som programansvarig, kommer att ta emot dig och övriga programstudenter vid den första programträffen. Då sker en närvarokontroll samt att du kommer få en del grundläggande information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier. På programstarten och under den första introduktionsveckan kommer du också att välkomnas till Högskolan av rektorn och annan personal som kommer finnas som stöd för dig under din studietid. Du kommer också få bekanta dig med de andra programstudenterna och dina programfaddrar.

Din fadder väntar på dig

Veckan före programstarten kommer du att få ett mejl från en student på Högskolan, som kommer vara din fadder under introduktionen. Fadder kommer informera dig om vart ni ska träffas första dagen, visa runt dig på Högskolan och finnas till hands för dig och hjälpa dig med praktiska frågor. Studentkåren kommer också att ordna olika sociala aktiviteter under introduktionsveckan som du kan vara med på.

Programmet utvecklas

POL-programmet, från och med start hösten 2013, är i grunden ett helt nytt företagsekonomiskt program som byggts på gedigen forsknings- och undervisningsbaserad kunskap kring personal-, organisations- och ledarskapsfrågor i nära samverkan med omgivande samhällsliv.

Preparandkurser

Det finns två preparandkurser för er att ta del av, dels en introduktion för persondatorer samt dels en preparandkurs i matematik. Även om kurserna inte är obligatoriska så är de viktiga för att förbereda och underlätta era fortsatta studier.
Ytterligare information kommer närmare terminsstart.

Covid 19 – information

Håll dig informerad om vad Högskolan gör för att minska risken för smittspridning och vad du kan göra för att bidra till en säker studiemiljö när du börjar studierna. Tänk på att:

  • Hålla avstånd i högskolans lokaler och på campus
  • Tvätta händerna
  • Stanna hemma om du är sjuk, och även vid lindriga symptom

Mer information

Mer information om utbildningen hittar du på vår webbsida

På hemsidan finner du bland annat länk till utbildningsplanen m.m. För att ta del av kursplaner för de specifika kurserna (innehåller bl.a. litteraturlistor) så kan du söka på respektive kursnamn eller kurskod i kursplanesöken här på Studentportalen.

Har du frågor eller funderingar som du inte kan hitta svar på kontaktar du mig eller studievägledare Ulrika Granlid.

Varmt välkommen!

Tony Pehrson, programansvarig

Skapad: 2020-07-07