Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Nätverks- och systemadministration

Grattis till att du blivit antagen som student till Nätverks- och systemadministrationsprogrammet (NSA). Johan heter jag och är programansvarig, här kommer information som är viktig inför din studiestart i höst.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du via www.his.se/studentportalen mellan den 4 och 16 augusti. För att kunna registrera dig måste du akti-vera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig via e-post. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 16 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Programstart och introduktion 

Programstarten är fredagen den 28 augusti 2020, kl 10:15 till ca 15:00. Plats: sal D201 och en samlingsplats på campusområdet.

Eftersom det är många studenter som kommer börja detta program kommer ni delas i mindre grupper så att det går att hålla avstånd med anledning av Covid 19. Du kommer få information från din fadder via mejl ca en vecka innan programstarten, om vilken samlingsplats som gäller för din grupp. Om du inte hittar till samlingsplatsen går du till salen ovan.

Jag, som programansvarig, kommer att ta emot dig och övriga programstudenter vid den första programträffen. Då sker en närvarokontroll samt att du kommer få en del grundläggande information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier. På programstarten och under den första introduktionsveckan kommer du också att välkomnas till Högskolan av rektorn och annan personal som kommer finnas som stöd för dig under din studietid. Du kommer också få bekanta dig med de andra programstudenterna och dina programfaddrar.

Din fadder väntar på dig

Veckan före programstarten kommer du att få ett mejl från en student på Högskolan, som kommer vara din fadder under introduktionen. Fadder kommer informera dig om vart ni ska träffas första dagen, visa runt dig på Högskolan och finnas till hands för dig och hjälpa dig med praktiska frågor. Studentkåren kommer också att ordna olika sociala aktiviteter under introduktionsveckan som du kan vara med på.

Utbildningen och framtiden

Programmet startade 2004 och vi har varje år förbättrat och förändrat programmet för att möta dina och arbetsmarknadens krav. För att få ett jobb inom nätverks- och systemadministration är det viktigt med både teoretiska och praktiska kunskaper. Vi har en egen labbmiljö och fräscha lokaler där du kommer att få genomföra många praktiska labbar som speglar verkliga scenarion.

Idag är det ett stort sug efter kunniga nätverks- och systemadministratörer på arbetsmarknaden. Det utbildas allt för få inom branschen. Både idag och framöver finns det en brist på kvalificerade nätverks- och systemadministratörer. Vi har en nära kontakt med många företag där våra studenter kan tänkas hamna efter utbildningen, och dessa är en aktiv del i utbildningen. Under dina år hos oss kan du förutom din utbildning få en personlig kontakt med möjliga framtida arbetsgivare genom studiebesök, gästföreläsningar och annat.

Frihet under ansvar

Du kommer troligtvis märka att högskolestudier i mångt och mycket innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för den lärarledda undervisningen varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas planera och lägga upp dina studier, framförallt på icke lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsarbete. Dina studier och studieresultat vilar mycket på ditt eget ansvar och vi på högskolan gör vårt bästa för att erbjuda dig god undervisning och en trivsam studieatmosfär för att du ska kunna lyckas och trivas så bra som möjligt med dina studier.

Utanför studierna

Genom att planera din tid bra och förvalta ditt studieansvar så är vi övertygade om att du kommer att uppleva studierna som stimulerande och givande. Aktiviteter utanför högskolestudierna är också viktiga. Som student har du till exempel möjlighet att delta i olika typer av studentföreningar. Genom detta kan du skapa värdefulla kontakter både för tiden vid högskolan men också inför framtiden.

Covid 19 – information

Håll dig informerad om vad Högskolan gör för att minska risken för smittspridning och vad du kan göra för att bidra till en säker studiemiljö när du börjar studierna. Tänk på att:

  • Hålla avstånd i högskolans lokaler och på campus
  • Tvätta händerna
  • Stanna hemma om du är sjuk, och även vid lindriga symptom

Mer information om ditt program

Mer information om programmet hittar du på programmets webbsida

På hemsidan finner du bland annat länk till utbildningsplanen m.m. För att ta del av kursplaner för de specifika kurserna (innehåller bl.a. litteraturlistor) så kan du söka på respektive kursnamn eller kurskod i kursplanesöken här på Studentportalen.

Har du frågor?

Undrar du något om utbildningen är du välkommen att höra av dig till mig, programansvarig Johan Zaxmy

Svar på allmänna frågor kring att vara ny student på Högskolan i Skövde hittar du lättast på student.his.se/ny-student, där finns även en bra checklista för blivande studenter. När du hämtat ut ditt konto så kan du se schema och kursplaner på student.his.se, i kursplanerna kan du se eventuell litteratur som du behöver inskaffa. Undrar du något får du gärna maila mig, annars ses vi till hösten!

Skapad: 2020-07-07