Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Nätverks- och systemadministration

Grattis till att du blivit antagen som student till Nätverks- och systemadministrationsprogrammet (NSA). Johan heter jag och är programansvarig, här kommer information som är viktig inför din studiestart i höst.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du mellan 1 och 14 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på konto.his.se.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till programansvarig via e-post. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 14 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Välkomstceremoni på campus

Måndagen den 28 augusti från kl 09:00 bjuds det på kaffe och du välkomnas av faddrar innan den gemensamma välkomstceremonin på campusområdet kl 09:30.

Programstart och introduktion

  • Programstarten är måndag 28 augusti 2023, kl 10:15 till 12:00 i G211, i hus G.
  • Dagen fortsätter med campusvandring tillsammans med faddrar kl 13:15-15:00.

Jag, som programansvarig, kommer att ta emot dig och övriga programstudenter vid den första programträffen. Då sker en närvarokontroll samt att du kommer få en del grundläggande information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier. På programstarten och under den första introduktionsveckan kommer du också att välkomnas till Högskolan av rektorn och annan personal som kommer finnas som stöd för dig under din studietid. Du kommer också få bekanta dig med de andra programstudenterna och dina programfaddrar.

Utbildningen och framtiden

Programmet som du valt startade 2004 och vi försöker förbättra programmet kontinuerligt för att möta dina och arbetsmarknadens krav. För jobb inom nätverks- och systemadministration är det viktigt med både teoretiska och praktiska kunskaper, vi har därför en egen labbmiljö där du kommer att få genomföra många labbar som speglar verkliga scenarion för att utveckla dina talanger.

Du har valt helt rätt utbildning då det idag är en stor efterfrågan på kunniga nätverks- och systemadministratörer på arbetsmarknaden. Det utbildas allt för få inom branschen och vi ser att det idag och framöver finns en stor brist på personal i branschen. Vi har nära kontakter med många företag där våra studenter kan tänkas hamna efter utbildningen, och dessa är en aktiv del i utbildningen. Under dina år hos oss kommer du förutom din utbildning få en personlig kontakt med möjliga framtida arbetsgivare genom studiebesök, gästföreläsningar och annat.

Ditt nya program!

Information om programmet hittar du på programmets webbsida (his.se)

På hemsidan finner du bland annat länk till utbildningsplanen med mera. För att ta del av kursplaner för de specifika kurserna (innehåller bland annat litteraturlistor) så kan du söka på respektive kursnamn eller kurskod i kursplanesöken här på Studentportalen.

Faddrar väntar på dig

Veckan före programstarten kommer du att få ett mejl från studenter på Högskolan, som kommer vara faddrar för dig under introduktionen. Faddrarna kommer informera dig om vart ni ska träffas första dagen, visa runt dig på Högskolan och finnas till hands för dig och hjälpa dig med praktiska frågor.

Studentkåren kommer också att ordna olika sociala aktiviteter under introduktionsveckan som du kan vara med på. Mer information om vad som händer under introduktionen hittar du i Introschemat för HT23.

Frihet under ansvar

Högskolestudier innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för den lärarledda undervisningen varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas planera och lägga upp dina studier, framförallt på icke lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsarbete. Dina studier och studieresultat vilar mycket på ditt eget ansvar och vi på Högskolan gör vårt bästa för att erbjuda dig god undervisning och en trivsam studieatmosfär för att du ska kunna lyckas och trivas så bra som möjligt med dina studier.

Utanför studierna

Genom att planera din tid bra och förvalta ditt studieansvar så är vi övertygade om att du kommer att uppleva studierna som stimulerande och givande. Aktiviteter utanför högskolestudierna är också viktiga. Som student har du till exempel möjlighet att delta i olika typer av studentföreningar. Genom dessa kan du skapa värdefulla kontakter både för tiden vid Högskolan men också inför framtiden.

Har du frågor?

Undrar du något om utbildningen är du välkommen att höra av dig till mig, programansvarig Johan Zaxmy, jag är dock på semester fram tills 15:e augusti. Vi har också en Telegramgrupp med nuvarande och tidigare studenter från programmet där vi diskuterar och pratar om allt som rör utbildningen, branschen och framtida jobb.

Varmt välkommen!

Uppdaterad: 2023-06-26 15:08:18
Skapad: 2020-07-07

Tips!

Svar på allmänna frågor kring att vara ny student på Högskolan i Skövde hittar du lättast på student.his.se/ny-student, där finns även en bra checklista för blivande studenter. När du hämtat ut ditt konto så kan du se schema och kursplaner på student.his.se, i kursplanerna kan du se eventuell litteratur som du behöver inskaffa. 

Hitta rätt på campus

Osäker på var du ska gå vid programstarten? Hitta rätt med vår campuskarta över högskoleområdet!