Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Handelsekonomiprogrammet

Handelsekonomiprogrammet - en utbildning inom handel, marknadsföring och ledarskap. Grattis och välkommen!

Studiestart och registrering

Handelsekonomiprogrammet har två introduktioner, en på ditt valda lärcentrum och en som sänds från Högskolan i Skövde. Vid dessa tillfällen kommer du att få både lärcentrumspecifik information och också allmän information kring din utbildning.

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du via www.his.se/studentportalen mellan den 4 och 16 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten på ditt valda lärcentrum är det mycket viktigt att du meddelar detta till lärcentrum. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 16 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats. 

Introduktion på respektive lärcentrum

Lärcentrum kommer att vara en viktig del av din utbildning, här kommer du att vara cirka två gånger per vecka (främst måndagar och torsdagar) för att delta i föreläsningar, seminarier, övningar, grupparbeten med mera. Vid programstarten på lärcentrum får du information om hur det funkar på ditt lärcentrum med personal, lokaler, rutiner, inloggningar med mera och det kommer även vara representanter från Högskolan i Skövde närvarande.

  • Introduktion på Campus Västra Skaraborg (Lidköping) – måndagen den 31 augusti 2020, kl. 09.00–12.00, sal Örnen
  • Introduktion på Campus Varberg – tisdagen den 1 september 2020, kl. 09:00-12:00, B130
  • Introduktion på Campus Alingsås – onsdagen den 2 september 2020, kl.09.00–12.00, Sparbankssalen

Uppgift: Att presentera sig själv

För att ni ska veta lite mera om varandra inför programstart vill vi att du presenterar dig själv på valfritt sätt när vi träffas på Lärcentra. Beskriv kort om dig själv, var du kommer ifrån, vad du har gjort tidigare, vad du tycker om att göra och varför du vill gå programmet. Detta kan du göra genom att exempelvis skriva några rader, göra en liten film, göra en Powerpoint eller på annat sätt som passar dig. Det är valfritt hur men ladda upp din presentation på programsidan som finns på Canvas. Canvassidan blir tillgänglig så snart du registrerat dig på Studentportalen.

Programstart för HEP20 sändning från Skövde

I tillägg till programstarten på ditt lärcentrum kommer det även att sändas en programstart från Högskolan i Skövde. Här kommer du att få mycket information som du har nytta av under utbildningstiden. Vid programstarten som sänds från Skövde kommer vi att informera dig om utbildningens innehåll och det stöd som finns för dig som är student vid Högskolan i Skövde. Du kommer också att få möta flera av de lärare som undervisar på programmet.

Tid: torsdag den 3 september, 09:15-12:00.
Plats: Sänds via telebild och ses av studenter på respektive lärcentrum.

Ytterligare information du behöver inför programstarten 2020

Lärcentrum

Som student på Handelsekonomiprogrammet genomför du dina studier via det Lärcentrum som du sökt till, antingen Alingsås, Lidköping eller Varberg. I ditt antagningsbesked står det vilken ort du har antagits till. 

Vi vill göra dig uppmärksam på att du två dagar per vecka (måndagar och torsdagar) behöver åka till ditt lärcentrum för studier samt att träffar på plats på Högskolan i Skövde kommer att förekomma under utbildningen.

Lärplattformen Canvas

Canvas är en samarbets- och lärplattform för både campus- och distansstudier. Canvas är ett webbaserat program, så du har stora möjligheter att arbeta varifrån du vill, allt du behöver är en Internetuppkopplad dator med webbläsare. I Canvas hittar du kursmaterial, instruktioner, uppgifter, och mycket annat. Det exakta innehållet varierar naturligtvis från kurs till kurs. Observera att Canvas i många kurser är lärarens viktigaste sätt att kommunicera med dig som student. Det är därför mycket viktigt att du loggar in i Canvas och tar det av meddelanden och annan information om kurser som läraren lägger ut.

Mer information om hur man loggar in i Canvas, och mycket annat finner du på sidan Intro till lärplattformen Canvas.

Om du har tekniska problem med Canvas kontakta Distanssupport och stöd för flexibel utbildning genom att skicka ett mail till: helpdesk@his.se

Studentkåren

Är du intresserad av studentkåren och deras verksamhet? Läs mer på Studentkårens hemsida

Utbildningsplan och litteratur

Läs mer på programmets webbplats

På hemsidan finner du bland annat länk till utbildningsplanen. För att ta del av kursplaner för de specifika kurserna (innehåller bl.a. litteraturlistor) så kan du söka på respektive kursnamn eller kurskod i kursplanesöken här på Studentportalen.

Har du frågor, kontakta mig eller studievägledare Ulrika Granlid.

Varmt välkommen!

Jan Sedenka, programansvarig

Skapad: 2020-07-07