Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Handelsekonomiprogrammet

Handelsekonomiprogrammet – en utbildning inom handel, marknadsföring och ledarskap. Grattis och välkommen!

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du mellan 1 och 14 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på konto.his.se.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till programansvarig via e-post. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 14 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Välkomstceremoni på campus

Måndagen den 28 augusti från kl 09:00 bjuds det på kaffe och du välkomnas av faddrar innan den gemensamma välkomstceremonin på campusområdet kl 09:30.

Programstart för HEP23

Handelsekonomiprogrammet har två introduktioner: en som sker via Zoom från Högskolan i Skövde samt en på plats på ditt valda lärcentrum.

Digitalt via Zoom

Programstarten sänds från Högskolan i Skövde och du kommer att få information om utbildningens innehåll och det stöd som finns för dig som är student vid Högskolan. Du kommer även att möta några lärare som undervisar på programmet.

  • Introduktion på Zoom – måndag 28 augusti 2023, kl 10:15-12:00

Du närvarar enkelt genom att ansluta via https://his-se.zoom.us/j/5981434731

Fysiskt på ditt lärcentrum

Introduktionen sker på plats på det lärcentrum du valt att studera mot. Ditt lärcentrum kommer att vara en viktig del av din utbildning, här kommer du att gå på vissa föreläsningar, ha seminarier, skriva tentamen etc. Det är även här du träffar dina studiekamrater som du jobbar mycket i grupp tillsammans med under hela utbildningen.

Vid programstarten får du information om hur det fungerar på ditt lärcentrum med personal, lokaler, rutiner, inloggningar med mera och det kommer även vara representanter från Högskolan i Skövde närvarande. Du kommer även få information kring utbildningens innehåll och kring vilket stöd du kan vänta dig av Högskolan i Skövde.

  • Introduktion på Campus Varberg – måndag 28 augusti 2023, kl 13:15-15:00, E218
  • Introduktion på Campus Alingsås – tisdag 29 augusti 2023, kl 10:15-12:00, Sparbankssalen
  • Introduktion på Campus Västra Skaraborg (Lidköping) – onsdag 30 augusti 2023, kl 10:15-12:00, sal Svanen (men kom 09:00 för att få passerkort)

Inför programstarten 2023

Lärcentrum

Som student på Handelsekonomiprogrammet genomför du dina studier via det lärcentrum som du sökt till, antingen Alingsås, Lidköping eller Varberg. I ditt antagningsbesked står det vilken ort du har antagits till.

Vi vill göra dig uppmärksam på att du regelbundet behöver åka till ditt lärcentrum för att ta del av viss undervisning, delta på seminarier, träffa kurskamrater och jobba i grupp samt även tentera kurser. Det kan förekomma enstaka träffar fysiskt på plats i Skövde under de två första studieåren.

Lärplattformen Canvas

Canvas är en samarbets- och lärplattform för både campus- och distansstudier. Canvas är ett webbaserat program, så du har stora möjligheter att arbeta varifrån du vill, allt du behöver är en internetuppkopplad dator med webbläsare. I Canvas hittar du kursmaterial, instruktioner, uppgifter och mycket annat. Det exakta innehållet varierar naturligtvis från kurs till kurs.

Observera att Canvas i många kurser är lärarens viktigaste sätt att kommunicera med dig som student. Det är därför mycket viktigt att du loggar in i Canvas och tar del av meddelanden och annan information om kurser som läraren lägger ut.

Om du har tekniska problem med Canvas kontakta Distanssupport och stöd för flexibel utbildning genom att skicka ett mejl till helpdesk@his.se.

Studentkåren

Är du intresserad av studentkåren och deras verksamhet? Läs mer om Studentkåren.

Frihet under ansvar

Du kommer troligtvis märka att högskolestudier i mångt och mycket innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för den lärarledda undervisningen varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas planera och lägga upp dina studier, framförallt på icke lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsarbete. Dina studier och studieresultat vilar mycket på ditt eget ansvar och vi på Högskolan gör vårt bästa för att erbjuda dig god undervisning och en trivsam studieatmosfär för att du ska kunna lyckas och trivas så bra som möjligt med dina studier.

Utanför studierna

Genom att planera din tid bra och förvalta ditt studieansvar så är vi övertygade om att du kommer att uppleva studierna som stimulerande och givande. Aktiviteter utanför högskolestudierna är också viktiga. Som student har du till exempel möjlighet att delta i olika typer av studentföreningar. Genom dessa kan du skapa värdefulla kontakter både för tiden vid Högskolan men också inför framtiden.

Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig!

Varmt välkommen!
Jan Sedenka, programansvarig

Uppdaterad: 2023-06-29 12:07:37
Skapad: 2020-07-07

Tips!

Svar på allmänna frågor kring att vara ny student på Högskolan i Skövde hittar du lättast på student.his.se/ny-student, där finns även en bra checklista för blivande studenter. När du hämtat ut ditt konto så kan du se schema och kursplaner på student.his.se, i kursplanerna kan du se eventuell litteratur som du behöver inskaffa. 

Hitta rätt på campus

Osäker på var du ska gå vid programstarten? Hitta rätt med vår campuskarta över högskoleområdet!