Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Folkhälsovetenskapligt program

Vi är glada att kunna erbjuda dig en plats på Folkhälsovetenskapligt program vid Högskolan i Skövde! Det har varit ett stort intresse för vårt program med flera sökande till varje plats, något som gör oss extra glada eftersom ett stort intresse ger en bra grund för lyckosamma studier. Nedan följer information om saker som kan vara bra att veta inför din programstart.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du mellan 1 och 14 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på konto.his.se.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till programansvarig via e-post. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 14 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Programstart

Vi arrangerar en digital programstart på måndagen 28 augusti 2023 kl. 10:15-12:00 då alla, oavsett studieort, är hjärtligt välkomna till Högskolan i Skövde – via Zoom.

Anslut enkelt via https://his-se.zoom.us/j/66582681510?pwd=dWNkNWY2cHVwaVZXSE5JZVVxVmV2QT09

Onsdagen den 30 augusti kl. 10:15-12:15 bjuder vi in till en halvdag på Zoom där studentstödjande verksamheter presenterar sig, därefter kommer ni studenter att få möjlighet att lära känna varandra mer i en övning som vi kallar Fyra F (varav ett F står för fika).

Sista delen av introduktionsveckan sker på fredagen den 1 september kl. 10:15-12:00 då kommer Studieverkstan och Högskolebiblioteket och presenterar sig. Dessutom deltar en IT-pedagog som informerar och svarar på frågor om Zoom och Canvas (lärplattform).

Vi rekommenderar varmt att du deltar vid båda dagarna för att få möjlighet att träffa både oss som ansvarar för programmet och de som ansvarar för olika stödfunktioner, men framförallt för att du får möjlighet att träffa övriga studenter i din årskull. Ni kommer att studera tillsammans i tre år och det är toppen att träffa varandra redan från början. Vi som undervisar vill också träffa dig och dina medstudenter så känn dig varmt välkommen!

Lärplattformen Canvas

Canvas är en samarbets- och lärplattform för både campus- och distansstudier. Canvas är ett webbaserat program, så du har stora möjligheter att arbeta varifrån du vill, allt du behöver är en internetuppkopplad dator med webbläsare. I Canvas finns din kurs- och programsajt, kursmaterial, instruktioner, uppgifter och mycket annat. Det exakta innehållet varierar naturligtvis från kurs till kurs. Observera att Canvas i många kurser är både din och lärarens viktigaste sätt att kommunicera med varandra. Det är därför mycket viktigt att du loggar in i Canvas och tar del av meddelanden och annan information om kurser som läraren lägger ut.

Logga in på Canvas. Om du har tekniska problem med Canvas kontakta helpdesk@his.se

Träffar på Campus Skövde

Vi vill göra dig uppmärksam på att vissa träffar endast kommer att ske på Campus Skövde. Det kan exempelvis vara temadagar med gästföreläsare, och vissa examinationsmoment. Mer information om detta kommer inför varje kurs, men du kan redan nu spara datumen 25 och 26 september 2023. Vi återkommer med mera information när programmet startat.

Uppgift: Presentera dig själv

Inför programstarten vill vi att du förbereder en personlig presentation.

Studentkåren

Är du intresserad av studentkåren och deras verksamhet? Läs mer på deras hemsida studentkaren.se

Frihet under ansvar

Du kommer troligtvis märka att högskolestudier i mångt och mycket innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för den lärarledda undervisningen varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas planera och lägga upp dina studier, framförallt på icke lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsarbete. Dina studier och studieresultat vilar mycket på ditt eget ansvar och vi på Högskolan gör vårt bästa för att erbjuda dig god undervisning och en trivsam studieatmosfär för att du ska kunna lyckas och trivas så bra som möjligt med dina studier.

Utanför studierna

Genom att planera din tid bra och förvalta ditt studieansvar så är vi övertygade om att du kommer att uppleva studierna som stimulerande och givande. Aktiviteter utanför högskolestudierna är också viktiga. Som student har du till exempel möjlighet att delta i olika typer av studentföreningar. Genom dessa kan du skapa värdefulla kontakter både för tiden vid Högskolan men också inför framtiden.

Kontakt

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss. Hör gärna av dig via e-post i första hand: programansvariga.FHVPG@his.se

Varmt välkommen till Högskolan i Skövde och Folkhälsovetenskapligt program, hälsar alla lärare genom programansvarig (PA) Louise Arvidsson.

Uppdaterad: 2023-06-30 14:26:35
Skapad: 2020-07-07

Tips!

Svar på allmänna frågor kring att vara ny student på Högskolan i Skövde hittar du lättast på student.his.se/ny-student, där finns även en bra checklista för blivande studenter. När du hämtat ut ditt konto så kan du se schema och kursplaner på student.his.se, i kursplanerna kan du se eventuell litteratur som du behöver inskaffa. 

Hitta rätt på campus

Osäker på var du ska gå vid programstarten? Hitta rätt med vår campuskarta över högskoleområdet!