Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Folkhälsovetenskapligt program

Vi är glada att kunna erbjuda dig en plats på Folkhälsovetenskapligt program vid Högskolan i Skövde! Det har varit ett stort intresse för vårt program med flera sökande till varje plats, något som gör oss extra glada eftersom ett stort intresse ger en bra grund för lyckosamma studier. Nedan följer information om saker som kan vara bra att veta inför din programstart.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du via Studentportalen mellan 4 och 16 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 16 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats. 

Programstart

Observera att första kursen FH130G startar redan på måndagen den 31 augusti 2020, två dagar innan programintroduktionen.

Programmet introduceras med en ”digital campusdag” då alla, oavsett studieort, är hjärtligt välkomna till Högskolan i Skövde – men denna gång via Zoom. Vi brukar träffas på campus, det vill säga i Högskolans lokaler i Skövde, men på grund av coronapandemin behöver vi ändra det. Trots det ska du känna dig varmt välkommen! Vi arrangerar, via Zoom, en introduktionsdag onsdagen den 2:a september 2020 med start kl.10.00 för mingel. Kl. 10.15 fortsätter vi med programintroduktion. Dagen avslutas kl. 16.00. Vi kommer att ha lunchuppehåll cirka 12-13.

Under dagen den 2:a september kommer du att få en introduktion till ämnet. Du kommer också få information om vad det innebär att vara distansstudent. Vi rekommenderar varmt att du deltar för att få möjlighet att träffa både oss som ansvarar för programmet och de som ansvarar för olika stödfunktioner, men framförallt för att du får möjlighet att träffa dina nya klasskamrater. Ni kommer att studera tillsammans i tre år och det är toppen att träffa varandra redan från början. Vi vill också träffa dig och dina klasskamrater så känn dig varmt välkommen!

Lärplattformen Canvas

Canvas är en samarbets- och lärplattform för både campus- och distansstudier. Canvas är ett webbaserat program, så du har stora möjligheter att arbeta varifrån du vill, allt du behöver är en Internetuppkopplad dator med webbläsare. I Canvas hittar du kursmaterial, instruktioner, uppgifter, och mycket annat. Det exakta innehållet varierar naturligtvis från kurs till kurs. Observera att Canvas i många kurser är både din och lärarens viktigaste sätt att kommunicera med varandra. Det är därför mycket viktigt att du loggar in i Canvas och tar del av meddelanden och annan information om kurser som läraren lägger ut.

Mer information om Canvas. Om du har tekniska problem med Canvas kontakta helpdesk@his.se

Träffar på Campus Skövde

Vi vill göra dig uppmärksam på att vissa träffar endast kommer att ske på Campus Skövde. Det kan exempelvis vara temadagar med gästföreläsare, och vissa examinationsmoment. Mer information om detta kommer inför varje kurs.

Uppgift: Presentera dig själv

Inför programstarten vill vi att du förbereder en personlig presentation.

Studentkåren

Är du intresserad av studentkåren och deras verksamhet? Läs mer på deras hemsida www.studentkaren.se/

Frågor?

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till mig. Hör gärna av dig via e-post i första hand.

Varmt välkommen till Högskolan i Skövde och Folkhälsovetenskapligt program, hälsar alla lärare genom programansvarig (PA) Elisabeth Berglund Kristiansson.

Skapad: 2020-07-07