Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Folkhälsovetenskap: Digital hälsa och kommunikation

Grattis till antagningen till magisterprogrammet Folkhälsovetenskap: Digital hälsa och kommunikation vid Högskolan i Skövde! Vi som är lärare på programmet vill önska dig varmt välkommen och ser fram emot ett utvecklande och gott samarbete under din utbildningstid hos oss.

Studierna på programmet är på avancerad nivå och bedrivs på heltid under två terminer. Programmet är en nätbaserad distansutbildning, vilket innebär att vi inte har några träffar på campus. Läs gärna mer om studera på distans (his.se).

Merparten av utbildningen sker via den digitala lärplattformen Canvas. Där har varje kurs en sida genom vilken du kommer att få tillgång till kursmaterial, föreläsningar, uppgifter och examinationer. På Canvas finns också en programsida där du hittar övergripande information om programmet. Under programmet har vi också regelbundna träffar när vi ses i realtid i videokonferensmöten. Mera information hittar du på programmets webbsida på his.se.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du mellan 1 och 14 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på konto.his.se.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till programansvarig via e-post. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 14 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Välkomstceremoni på campus

Måndagen den 28 augusti från kl 09:00 bjuds det på kaffe och du välkomnas av faddrar innan den gemensamma välkomstceremonin på campusområdet kl 09:30.

Programstart och introduktion

Höstterminen startar måndagen 28 augusti 2023. Då får du tillgång till den första kursens Canvassida och vi rekommenderar att du börjar bekanta dig med den information som finns tillgänglig på Canvas och på Studentportalen.

Programintroduktionen sker digitalt och är uppdelad på tre pass under den första kursveckan.

  • Måndag 28 augusti kl. 10:15-12:00
  • Onsdag 30 augusti kl. 10:15-12:00
  • Fredag 1 september kl. 10:15-12:00.

Det är viktigt att du deltar vid alla tre tillfällen. Om du av någon anledning inte har möjlighet att delta, vänligen ta kontakt med programansvarig.

Samtliga pass genomförs via videokonferenssystemet Zoom och du ansluter enkelt via https://his-se.zoom.us/j/69519163048

För att kunna delta behöver du ha en stabil internetuppkoppling, samt tillgång till en webbkamera och en mikrofon.

Under introduktionsdagen kommer du att få information om programmet och om Högskolan. Det blir också ett tillfälle att träffa dina kurskamrater och lärare. Vi ser fram emot att träffa dig då. Mer detaljerad information om programintroduktionen kommer att finnas på Canvas.  

Programmets lärare

Programansvarig är Pernilla Bjerkeli. Övriga lärare är Louise Arvidsson, Karin Flodin, Johnny Franzén, Martin Gellerstedt, Anders Klingberg, Ninitha Maivorsdotter, Magnus Roos, Sara Svanholm och Gianluca Tognon. Kontaktuppgifter och information om alla lärare finns via sökfunktionen på Högskolans hemsida.

Vi är mycket glada att du har valt att studera på magisterprogrammet Folkhälsovetenskap: Digital hälsa och kommunikation vid Högskolan i Skövde och ser fram emot att träffa dig i samband med programstarten.

Välkommen!

Hör gärna av dig om du har frågor.

Bästa hälsningar,
Pernilla Bjerkeli
Programansvarig magisterprogrammet Folkhälsovetenskap: Digital hälsa och kommunikation

Uppdaterad: 2023-06-21 10:56:33
Skapad: 2020-07-07

Tips!

Svar på allmänna frågor kring att vara ny student på Högskolan i Skövde hittar du lättast på student.his.se/ny-student, där finns även en bra checklista för blivande studenter. När du hämtat ut ditt konto så kan du se schema och kursplaner på student.his.se, i kursplanerna kan du se eventuell litteratur som du behöver inskaffa. 

Hitta rätt på campus

Osäker på var du ska gå vid programstarten? Hitta rätt med vår campuskarta över högskoleområdet!