Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Dataspelsutveckling - Game Writing

Vi tycker att det är väldigt roligt att du har sökt dig hit till oss och vi kan bara konstatera att du har gjort ett mycket bra val. Programmen för dataspelsutveckling ger dig som studerande en utbildning av högsta kvalitet. Våra lokaler erbjuder en kreativ miljö med god tillgång till utrustning vilket gör det möjligt för dig och dina klasskamrater att, både som individer och som grupp, utvecklas till morgondagens dataspelsutvecklare.

Jag som är programansvarig vill passa på att ge dig information för att förbereda dig inför programstart, samt komma i gång med höstens studier.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du via www.his.se/studentportalen mellan den 4 och 16 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig via e-post. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 16 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats. 

Programstart och introduktion

Programstarten är måndagen den 31 augusti 2020 kl 10:15–15:00 i sal G207.

Jag, som programansvarig, kommer att ta emot dig och övriga programstudenter vid den första programträffen. Då sker en närvarokontroll samt att du kommer få en del grundläggande information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier. På programstarten och under den första introduktionsveckan kommer du också att välkomnas till Högskolan av rektorn och annan personal som kommer finnas som stöd för dig under din studietid. Du kommer också få bekanta dig med de andra programstudenterna och dina programfaddrar.

Din fadder väntar på dig

Veckan före programstarten kommer du att få ett mejl från en student på Högskolan, som kommer vara din fadder under introduktionen. Faddern kommer informera dig om vart ni ska träffas första dagen, visa runt dig på Högskolan och finnas till hands för dig och hjälpa dig med praktiska frågor. Studentkåren kommer också att ordna olika sociala aktiviteter under introduktionsveckan som du kan vara med på.

Mer information om vad som händer under introduktionen hittar du här: https://student.his.se/ny-student/introduktion/

Inledande kurser och kurslitteratur

Terminen börjar med två kursstarter redan första veckan och vi ser gärna att du förbereder dig genom att skaffa kurslitteratur (som annars kan ta tid att få tag på).

För kursen Spelprototyping 1 behövs ingen kurslitteratur införskaffas, men för kursen Kreativt skrivande I är följande litteratur bra att ha från början:

  • King, S. (2017). Att skriva: En hantverkares memoarer. Stockholm: Albert Bonniers förlag. ISBN 9100169943. ISBN13:9789100169947"

Även valfria engelskspråkiga utgåvor av Stephen Kings bok går bra, men observera att kursen likväl ges på svenska.

Information om övrig kurslitteratur för Kreativt skrivande I ges vid första kurstillfället.

Bred utbildning med spets

Stora delar av utbildningen berör dataspelsutveckling, men det innebär inte på något sätt att de tekniker och teorier som du kommer att lära dig enbart är knutna till dataspel. För dig som student är detta en styrka då det ger dig kunskaper som är användbara inom en rad olika arbetsområden utöver dataspel.

Spelutveckling involverar människor från många områden utöver game writing, och det är viktigt att alla medlemmar i ett spelutvecklingsprojekt kan kommunicera och känner till varandras krav och behov. Detta får du lära dig genom att läsa två större projektkurser tillsammans med studenter från övriga dataspelsprogram. I utbildningen ingår även mer teoretiska kurser inriktade mot bland annat spelanalys, men du kommer också att studera interagerbara medier i ett bredare sammanhang, samt läsa, diskutera och skriva akademiska texter.

Mer information om ditt program

Mer information om programmet hittar du på programmets webbsida

På hemsidan finner du bland annat länk till utbildningsplanen m.m. För att ta del av kursplaner för de specifika kurserna (innehåller bl.a. litteraturlistor) så kan du söka på respektive kursnamn eller kurskod i kursplanesöken här på Studentportalen.

Covid 19 – information

Håll dig informerad om vad Högskolan gör för att minska risken för smittspridning och vad du kan göra för att bidra till en säker studiemiljö när du börjar studierna. Tänk på att:

  • Hålla avstånd i högskolans lokaler och på campus
  • Tvätta händerna
  • Stanna hemma om du är sjuk, och även vid lindriga symptom

Frågor?

Har du frågor inför studiestarten, kontakta mig eller studievägledare Magnus Andrén.

Varmt välkommen!

Louise Persson, programansvarig

Skapad: 2020-07-07