Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Dataspelsutveckling – Game Writing

Vi tycker att det är väldigt roligt att du har sökt dig hit till oss och vi kan bara konstatera att du har gjort ett mycket bra val. Programmen för dataspelsutveckling ger dig som studerande en utbildning av högsta kvalitet. Våra lokaler erbjuder en kreativ miljö med god tillgång till utrustning vilket gör det möjligt för dig och dina klasskamrater att, både som individer och som grupp, utvecklas till morgondagens dataspelsutvecklare.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du mellan 1 och 14 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på konto.his.se.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till programansvarig via e-post. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 14 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Välkomstceremoni på campus

Måndagen den 28 augusti från kl 09:00 bjuds det på kaffe och du välkomnas av faddrar innan den gemensamma välkomstceremonin på campusområdet kl 09:30.

Programstart och introduktion

  • En gemensam programstart för alla dataspelsprogram på Högskolan äger rum måndag 28 augusti 2023, kl 10:15 till 12:00 i Insikten, Portalen.
  • En första programträff för Dataspelsutveckling – Game Writing äger rum måndagen 28 augusti 2023, kl 13:15 till 14:00 i sal G207, Hus G. Dagen fortsätter därefter med campusvandring tillsammans med faddrar.

Jag, som programansvarig, kommer att ta emot dig och övriga programstudenter vid den första programträffen. Då sker en närvarokontroll samt att du kommer få en del grundläggande information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier. På programstarten och under den första introduktionsveckan kommer du också att välkomnas till Högskolan av rektorn och annan personal som kommer finnas som stöd för dig under din studietid. Du kommer också få bekanta dig med de andra programstudenterna och dina programfaddrar.

Inledande kurser och kurslitteratur

Terminen börjar med två kursstarter redan första veckan och vi ser gärna att du förbereder dig genom att skaffa kurslitteratur (som annars kan ta tid att få tag på).

För kursen Spelprototyping 1 behövs ingen kurslitteratur införskaffas, men för kursen Kreativt skrivande I är följande litteratur bra att ha från början:

  • King, S. (2017). Att skriva: En hantverkares memoarer. Stockholm: Albert Bonniers förlag. ISBN 9100169943. ISBN13:9789100169947

Även valfria engelskspråkiga utgåvor av Stephen Kings bok går bra, men observera att kursen likväl ges på svenska.

Information om övrig kurslitteratur för Kreativt skrivande I ges vid första kurstillfället.

Bred utbildning med spets

Stora delar av utbildningen berör dataspelsutveckling, men det innebär inte på något sätt att de tekniker och teorier som du kommer att lära dig enbart är knutna till dataspel. För dig som student är detta en styrka då det ger dig kunskaper som är användbara inom en rad olika arbetsområden utöver dataspel.

Spelutveckling involverar människor från många områden utöver game writing, och det är viktigt att alla medlemmar i ett spelutvecklingsprojekt kan kommunicera och känner till varandras krav och behov. Detta får du lära dig genom att läsa två större projektkurser tillsammans med studenter från övriga dataspelsprogram, och du har även chansen att läsa en tredje valbar projektkurs under sista året.

I utbildningen ingår även mer teoretiska kurser inriktade mot bland annat spelanalys, men du kommer också att studera interagerbart berättande i ett bredare sammanhang, såsom genom performancekost, world-building och moralfilosofi, samt läsa, diskutera och skriva akademiska texter.

Mer information om ditt program

Mer information om programmet hittar du på programmets webbsida (his.se)

På hemsidan finner du bland annat länk till utbildningsplanen med mera. För att ta del av kursplaner för de specifika kurserna (innehåller bland annat litteraturlistor) så kan du söka på respektive kursnamn eller kurskod i kursplanesöken här på Studentportalen.

Faddrar väntar på dig

Veckan före programstarten kommer du att få ett mejl från studenter på Högskolan, som kommer vara faddrar för dig under introduktionen. Faddrarna kommer informera dig om vart ni ska träffas första dagen, visa runt dig på Högskolan och finnas till hands för dig och hjälpa dig med praktiska frågor.

Studentkåren kommer också att ordna olika sociala aktiviteter under introduktionsveckan som du kan vara med på. Mer information om vad som händer under introduktionen hittar du i Introschemat för HT23.

Frihet under ansvar

Högskolestudier innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för den lärarledda undervisningen varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas planera och lägga upp dina studier, framförallt på icke lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsarbete. Dina studier och studieresultat vilar mycket på ditt eget ansvar och vi på Högskolan gör vårt bästa för att erbjuda dig god undervisning och en trivsam studieatmosfär för att du ska kunna lyckas och trivas så bra som möjligt med dina studier.

Utanför studierna

Genom att planera din tid bra och förvalta ditt studieansvar så är vi övertygade om att du kommer att uppleva studierna som stimulerande och givande. Aktiviteter utanför högskolestudierna är också viktiga. Som student har du till exempel möjlighet att delta i olika typer av studentföreningar. Genom dessa kan du skapa värdefulla kontakter både för tiden vid Högskolan men också inför framtiden.

Kontakt

Har du frågor inför studiestarten, kontakta mig eller studievägledare Magnus Andrén.

Varmt välkommen!
Louise Persson, programansvarig

Uppdaterad: 2023-06-20 08:45:31
Skapad: 2020-07-07

Tips!

Svar på allmänna frågor kring att vara ny student på Högskolan i Skövde hittar du lättast på student.his.se/ny-student, där finns även en bra checklista för blivande studenter. När du hämtat ut ditt konto så kan du se schema och kursplaner på student.his.se, i kursplanerna kan du se eventuell litteratur som du behöver inskaffa. 

Hitta rätt på campus

Osäker på var du ska gå vid programstarten? Hitta rätt med vår campuskarta över högskoleområdet!