Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Stödverksamheter

Ideella verksamheter som erbjuder stöd i olika situationer. Här hittar du information och kontaktuppgifter till olika stödverksamheter.

detaljbild växt

Titta även på sidan Webbaserat stöd för fler alternativ.

Anonyma alkoholister

För ofta, för mycket eller vid fel tillfälle? Börjar det att bli svårt att kontrollera drickandet? Problem med alkoholen?

Anonyma Alkoholister Trossengruppen

Norra Trängenallén 19, Skövde
Tfn 0500-41 15 84
Mötestider: torsdagar 19.00-20.00.

Anonyma Alkoholister Centrumgruppen

Järnvägsgatan 8, Skövde
Tfn 0500-41 09 97
Mötestider: måndag, onsdag och fredag klockan 19.00-20.30, söndagar 17.00-18.30.

Anonyma Narkomaner Skövde

Trött på droger? Då är du välkommen till Anonyma Narkomaner
Järnvägsgatan 8, Skövde
Mötestid: torsdagar klockan 19.00-20.00.

Brottsofferjouren BOJ

BOJ, Brottsofferjourernas Riksförbund, är en ideell organisation som erbjuder stöd och hjälp till brottsoffer, men också vittnen och anhöriga. Jourerna har särskilt utbildade stödpersoner som lyssnar, ger vägledning och information till brottsdrabbade. Brottsofferjouren i Östra Skaraborg har stödpersoner som hjälper ett stort antal brottsdrabbade varje år.

Har du blivit utsatt för brott? Du är alltid välkommen att kontakta jouren för hjälp.

Brottsofferappen är en kostnadsfri tjänst som bland annat innehåller lokalt anpassad information om möjligheter till hjälp, stöd och skydd i landets samtliga kommuner. Den innehåller även tips och råd, checklistor, manualer, formulär etc. Brottsofferappen finns både för Iphone och Android. Läs mer om Brottsofferappen.

Stöd till unga brottsoffer och vittnen - en mänsklig rättighet 
Under 2006 startade Brottsofferjouren i Östra Skaraborg ett nytt projekt riktat till unga brottsoffer. De söker därför nya unga stödpersoner.
Är du intresserad av att bli stödperson? BOJ ger dig en utbildning om t ex brottsoffers reaktioner och behov, rättsprocessen och samtalsmetodik. Du gör en medmänsklig insats som ger dig erfarenheter för livet. Kontakta BOJ för mer information. Läs mer om BOJ

Kontakta BOJ
E-post: boj.oskaraborg@telia.com
Tfn 0500-48 75 43

Föreningen Balans

I Föreningen Balans gemenskap finns personer som upplevt depressioner eller omväxlande deprimerande och maniska perioder eller har drabbats av "utbrändhet" (utmattnings-depression) eller dystymi (en lindrigare men ibland långvarig form av depression). Närstående kan genom föreningen få information, råd, hjälp och stöd. Läs mer om Föreningen Balans

Kvinnofridslinjen

Nationell stödtelefon för dig som är utsatt för hot eller våld.

Till Kvinnofridslinjen, tfn 020- 50 50 50, kan du ringa om du vill tala med någon om dina upplevelser eller om det är något du vill fråga om. Vi som tar emot ditt samtal är socionomer eller sjuksköterskor med vana att möta människor i kris eller i svåra livssituationer. Vi har tystnadsplikt och du kan välja att vara anonym.

Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa till oss. Vi har öppet dygnet runt och du ringer oss gratis oavsett var du bor. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Kvinnohuset Tranan

Skaraborgs kvinnohusförening erbjuder olika former av stöd till hotade och misshandlade kvinnor, t ex stödsamtal och skyddat boende. Rådgivning är gratis och man kan vara anonym.

Mer info och kontaktuppgifter:
Webbsida: www.kvinnohusettranan.se
Läs mer om Unizon.

Locus - öppenvård

Locus är kommunens öppenvård som erbjuder rådgivning och stöd, för dig som är upp till 25 år, och har ett riskfyllt beteende när det gäller alkohol eller annan droganvändning. Även anhöriga kan vända sig hit för rådgivning och stöd. Mer info och kontaktuppgifter hittar du på Locus hemsida.

Nationella hjälplinjen 

Behöver du någon att prata med?

Hjälplinjen erbjuder dig kris- och stödsamtal. Samtalet kan hjälpa dig att sortera tankar och känslor. Ett samtal kanske räcker. Du kan också få stöd i hur du kan gå vidare med ditt problem, vilken typ av hjälp som kan vara bra för dig och vart du kan vända dig.

Det är kostnadsfritt att ringa till Hjälplinjen och det syns inte på din telefonräkning att du ringt till Hjälplinjen. Man kan inte ringa till Hjälplinjen från utlandet eller via skype.

Jourtelefon har öppet 13-22 alla dagar.
Tfn 020 - 22 00 60

Läs mer om Nationella hjälplinjen. På sidan hittar du även en översikt över olika intresseföreningar som ger stöd i olika frågor.

Självmordslinjen 

Självmordslinjen är till för dig som går i tankar på att ta sitt liv. Välkommen att ringa, mejla eller chatta anonymt med deras volontärer. Tel 90101 eller chatt. De har öppet dygnet runt.

Läs mer på Självmordslinjen.

Stödlinjen för spelare och anhöriga 

Om spelandet har blivit ett beroende kan du som spelare eller anhörig få stöd via Stödlinjen. Du kan nå dem via chat, sms, mejl och telefon.

Läs mer om Stödlinjen för spelare och anhöriga.

Svenska Ångestsyndromsällskapet 

Svenska Ångestsyndromsällskapet är en ideell förening som är politiskt och religiöst neutral. Förening verkar i hela landet och utgör ett viktigt stöd för personer som drabbats av olika ångestsjukdomar. De sprider kunskap om ångestsyndrom och informerar om vilka former av behandling som finns att tillgå. De tar inte ställning för eller emot läkemedel eller terapeutiska behandlingsformer. De har lokalföreningar spridda över landet.

Läs mer om Svenska Ångestsyndromsällskapet.

Utväg Skaraborg 

Utväg Skaraborg är en samverkan mellan myndigheter gällande kvinnofrid. Hit kan du som kvinna, man och barn vända dig för att få råd och stöd i om du blir utsatt för hot och våld i nära relation.

Läs mer om Utväg Skaraborg.

Gör skillnad i Skövde! 

Som volontär via oss får du chansen att träffa nya människor, samtidigt som du gör något meningsfullt för någon annan och får en extra merit i ditt CV. Vi har uppdrag inom flera olika områden. Till exempel kanske du vill hjälpa till i en secondhand-butik, eller varför inte bli någons språkvän, mentor i matematik eller sällskap vid promenad? Inget medlemskap krävs. Kolla in Volontärtorgets hemsida! 

Skapad: 2020-03-16

Vid frågor, rådgivning och tidsbokning kontakta oss på telefon eller e-post. Samtal sker endast efter bokning.

E-post: studenthalsan@his.se

Tänk på att inte lämna ut känslig information eller personliga uppgifter via e-post. Du behöver inte uppge varför du önskar boka tid hos oss.