Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Ny portal för kontohantering

Under veckan kommer en ny portal för kontohantering att lanseras för att följa de regler som finns för olika tillitsnivåer på användarkonton. Under torsdag och fredag den elfte och tolfte november kan du som användare varken hämta ut eller återställa ditt konto i portalen, utan behöver kontakta helpdesk.

Högskolan i Skövde är en del av identitetsfederationen SWAMID och måste därmed följa deras regler kring hur konton hanteras. En del av regelverket är tillitsnivåer på konton. Enkelt förklarat är det en indikation på hur säkra vi är på vem innehavaren av kontot är och hur tillförlitliga uppgifterna om innehavaren är. På den lägsta nivån (AL1) kan det vara personen själv som lämnat uppgifterna och på den högre nivån (AL2) har en legitimationskontroll eller motsvarande gjorts och Högskolan står då för riktigheten i uppgifterna om kontot. Ytterligare tillitsnivåer finns, men är ej relevanta för Högskolan.

Olika tjänster kräver olika tillitsnivåer. Det trådlösa nätet eduroam kräver till exempel nivå AL1. Ladokkonsortiet rekommenderar att minst AL2 ska krävas för inloggning i Ladok. Högskolan slår nu på denna funktion för att öka säkerheten och följa de regler som finns för federationen SWAMID.

I samband med detta arbetet behöver HS även uppdatera Högskolans datorregler och riktlinjer för lösenord i enlighet med SWAMID:s regelverk.

Från och med den femtonde november kan du återställa ditt lösenord och nya användare kan aktivera ett användarkonto i den nya kontoprtalen.

Skapad: 2021-11-08