Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Välkommen till vårterminen på Högskolan

Vi hoppas att du får en bra studietid, även om det minst sagt är speciella tider. Tider som gör att vi måste agera och bete oss på ett annat och mer coronasäkert sätt. Och det gäller den här vårterminen också.

För att vårterminen ska bli så bra som möjligt är det en del saker vi alla behöver tänka på. Oavsett om vi är på campus, i mataffären eller sitter på bussen, är det viktigt att följa myndigheternas råd, rekommendationer och föreskrifter för att minska risken för smittspridning.

Under hela vårterminen har Högskolan i Skövde en hög grad av distansundervisning. Rektors beslut kan sammanfattas med "Distansundervisning om möjligt, campusundervisning om det behövs". Det kommer ändå att finnas en del utbildnings- och examinationsmoment som inte kan genomföras på distans, även om vi skulle vilja det. Det kan exempelvis vara att viss utrustning som behövs finns på campus och att rättssäkerheten inte går att upprätthålla för att genomföra tentor på distans.

Om du är på campus

Vid de tillfällen du har undervisning eller examinationer på campus har Högskolan vidtagit en rad olika åtgärder. Det handlar om utökad städning, plexiglas vid våra receptioner, tillgång till handsprit, begränsat antal personer i olika salar och utglesning av sittplatser, för att nämna några. Vi jobbar för att du som student ska känna dig trygg och säker på campus. Vid examinationer på campus vidtas ytterligare åtgärder för att göra provtillfället så coronasäkert som möjligt för både studenter och personal. Här kan du läsa om ändrade rutiner vid salstentamen

Så tänk på att hålla avstånd till andra om du är på campus, stanna hemma om du känner dig minsta sjuk och kom ihåg att meddela kursansvarig om du fått covid-19.

Högskolan i Skövde jobbar för att din studietid ska vara så bra och coronasäker som möjlig. Men vi har alla ett stort eget ansvar för hur vi beter oss och för att vi följer rekommendationer, råd och föreskrifter.
På Högskolan i Skövde ser vi att vi gör det här tillsammans!
Vi håller i och håller ut - tillsammans men på avstånd.

I våra FAQ hittar du svar på många frågor om undervisning på distans och om coronaviruset:
FAQ om undervisning och examination på distans
FAQ om coronaviruset

Nya regionala rekommendationer i Västra Götaland - gäller tom 2 maj

Uppdaterad: 2021-04-15 10:15:18
Skapad: 2021-01-19