Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Covid-fall bland studenter

Högskolan och Smittskyddet i Västra Götaland höll den 16 mars ett informationsmöte för studenter boende på det studentboende där fall av covid-19-smitta konstaterats. Arbetet leds nu av Smittskyddet Västra Götaland med stöd från Högskolan.

Det var under andra veckan i mars som Högskolan i Skövde fick kännedom om några fall av covid-19 smitta bland studenter på ett studentboenden i Skövde. För att minska risken för smittspridning beslutade Smittskydd Västra Götaland och Vårdcentralen Centrum om covid-19 snabbtester till vissa studenter. Det var smittskyddet som avgjorde vem som skulle boka snabbtest. Testningen visar att det finns konstaterade fall av covid-19 smittade studenter på ett boende och att det på ett annat boende finns personer som varit i nära kontakt med smittade.

Med anledning av de covid-19 fall som är konstaterade höll Högskolan tillsammans med smittskydd Västra Götaland ett informationsmöte för berörda studenter i måndags kväll.

De studenter på Högskolan som kan ha varit i nära kontakt med någon av de covid-19-smittade i studenterna, i samband med undervisning på Högskolan, får information från sin kursansvariga lärare eller någon annan från institutionen. Det framgår hur personen ska agera när det gäller att testa sig och förhålla sig till sociala kontakter.

Högskolan agerar utifrån framtagen Handlingsplan vid konstaterad covid-19 smitta inom Högskolan och utifrån direktiv från Smittskydd Västra Götaland. Högskolan genomför nu, i dialog med smittskyddsläkare, ett antal åtgärder för att hjälpa till att hindra fortsatt smittspridning. Om du som student berörs av en sådan åtgärd får du information om detta från din kursansvariga lärare eller från någon annan på din institution.

På 1177 kan du boka tid för ett covidtest på en vårdcentral i Skövde. Testet är gratis.

Vi vill påminna om att det är väldigt viktigt att du håller avstånd till andra personer inomhus och utomhus. Och att du stannar i din bostad om du inte mår bra.

Ta hand om dig!

Du kan läsa mer om det här i handlingsplanen
Boka covid-19-test hos 1177

Uppdaterad: 2021-03-23 13:31:13
Skapad: 2021-03-16