Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Dataspelsutveckling – Animation

Till dig som har sökt och blivit antagen till utbildningsprogrammet Dataspelsutveckling – Animation, välkommen! Jag vill passa på att ge dig information för att förbereda dig inför programstart, så att du lättare kan komma i gång med höstens studier.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du mellan 1 och 14 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på konto.his.se.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till programansvarig via e-post. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 14 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Välkomstceremoni på campus

Måndagen den 28 augusti från kl 09:00 bjuds det på kaffe och du välkomnas av faddrar innan den gemensamma välkomstceremonin på campusområdet kl 09:30.

Programstart och introduktion

  • En gemensam programstart för alla dataspelsprogram på Högskolan äger rum måndag 28 augusti 2023, kl 10:15 till 12:00 i Insikten, Portalen.
  • En första programträff för de tre spelgrafiska utbildningarna (2D-grafik, 3D-grafik och animation) äger rum måndagen 28 augusti 2023, kl 13:15 till 14:00 i sal G111, Hus G. Dagen fortsätter därefter med campusvandring tillsammans med faddrar.

Jag, som programansvarig, kommer att ta emot dig och övriga programstudenter vid den första programträffen. Då sker en närvarokontroll samt att du kommer få en del grundläggande information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier.

På programstarten och under den första introduktionsveckan kommer du också att välkomnas till Högskolan av rektorn och annan personal som kommer finnas som stöd för dig under din studietid. Du kommer också få bekanta dig med de andra programstudenterna och dina programfaddrar.

Ditt nya program!

Information om programmet hittar du på programmets webbsida (his.se)

På hemsidan finner du bland annat länk till utbildningsplanen med mera.

För att ta del av kursplaner för de specifika kurserna (innehåller bland annat litteraturlistor) så kan du söka på respektive kursnamn eller kurskod i kursplanesöken här på Studentportalen.

Den första kursen

Terminen börjar med kursen Spelgrafik 1, som alla tre spelgrafiska program (2D, 3D och animation) läser. Kursens syfte är att ge en introduktion till grafiskt arbete för spel samt en inblick i de vanligaste arbetsmetoderna och verktygen. Innehållet är uppdelad i tre delar: 2D-grafik, 3D-grafik och animation, där varje del väger lika. Du kommer att arbeta både analogt och digitalt under kursen.

Inför kursen behöver du inte införskaffa någon litteratur. Undervisningsmaterial i form av texter och videos tillhandahålls på kursens interna resurssida i Canvas, som du får tillgång till vid kursstart.

Som lärare vill vi att alla studenter ska få en stabil bas och en bra förståelse att utgå från när det gäller grafiskt gestaltande. Detta för att du och övriga studenter exempelvis ska känna er redo inför utbildningens första spelprojekt som ligger som höstterminens andra kurs.
Jag hoppas att du tar tillfället i akt och deltar engagerat i alla undervisningsmoment.

Varmt välkommen!

Arslan Tursic, kursansvarig Spelgrafik 1

Faddrar väntar på dig

Veckan före programstarten kommer du att få ett mejl från studenter på Högskolan, som kommer vara faddrar för dig under introduktionen. Faddrarna kommer informera dig om vart ni ska träffas första dagen, visa runt dig på Högskolan och finnas till hands för dig och hjälpa dig med praktiska frågor.

Studentkåren kommer också att ordna olika sociala aktiviteter under introduktionsveckan som du kan vara med på. Mer information om vad som händer under introduktionen hittar du i Introschemat för HT23.

Frihet under ansvar

Högskolestudier innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för den lärarledda undervisningen varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas planera och lägga upp dina studier, framförallt på icke lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsarbete. Dina studier och studieresultat vilar mycket på ditt eget ansvar och vi på Högskolan gör vårt bästa för att erbjuda dig god undervisning och en trivsam studieatmosfär för att du ska kunna lyckas och trivas så bra som möjligt med dina studier.

Utanför studierna

Genom att planera din tid bra och förvalta ditt studieansvar så är vi övertygade om att du kommer att uppleva studierna som stimulerande och givande. Aktiviteter utanför högskolestudierna är också viktiga. Som student har du till exempel möjlighet att delta i olika typer av studentföreningar. Genom dessa kan du skapa värdefulla kontakter både för tiden vid Högskolan men också inför framtiden.

Kontakt

Har du frågor, kontakta mig eller studievägledare Magnus Andrén.

Varmt välkommen!
Katrin Dannberg, programansvarig

Uppdaterad: 2023-06-28 11:22:01
Skapad: 2020-07-07

Tips!

Svar på allmänna frågor kring att vara ny student på Högskolan i Skövde hittar du lättast på student.his.se/ny-student, där finns även en bra checklista för blivande studenter. När du hämtat ut ditt konto så kan du se schema och kursplaner på student.his.se, i kursplanerna kan du se eventuell litteratur som du behöver inskaffa. 

Hitta rätt på campus

Osäker på var du ska gå vid programstarten? Hitta rätt med vår campuskarta över högskoleområdet!