Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Världens chans att bli internationell fadder

Kommer du ihåg hur nervöst och stort det var första gången du kom till Högskolan? Tankarna snurrade och du hade knappt kunnat sova. Hur skulle du ens hitta till rätt sal? Men så fanns de där, alla goa faddrar i färggranna T-shirts som välkomnade, visade runt på Campus, såg till att du träffade dina kurskamrater och till slut hamnade i rätt sal. Som fadder vet du och kan mycket om livet som student. Du är en förebild med ett viktigt uppdrag. Fadderuppdraget gäller främst under introduktionsveckorna, men vem vet du kanske träffar vänner för livet. Och är dessutom bra att skriva på ditt CV.

Faddrar står mot scen under introt på campus 2019.

På Högskolan i Skövde finns också studenter från stora delar av världen och de behöver dig. Att flytta till ett nytt land och börja plugga är en stor omställning. Det är många saker som en svensk student tar för givet, men som kan kännas och upplevas väldigt annorlunda om man kommer från en annan kultur. Som att alltid ställa sig i kö, att upptäcka att filmjölk inte är något som passar i kaffet och svenskar är ett punktligt folk som inte är så kramiga. Därför betyder det väldigt mycket att ha någon att fråga om de där små sakerna som ändå påverkar livet i stort. Som skillnaden på filmjölk och mjölk. Som internationell fadder blir du ett stort och viktigt stöd under den första tiden för någon i ett nytt land. För dig som fadder är det en chans att lära känna nya personer från andra länder på din hemmaplan. Stora delar av världen finns faktiskt representerad här på Högskolan. Att bli fadder är en möjlighet för alla. Ta den!

Vi ger dig fadderutbildning

För att förbereda dig på uppdraget som fadder håller introduktionsansvarig på Högskolan tillsammans med kåren och studenthälsan vid två tillfällen en obligatorisk fadderutbildning. Vi förväntar oss att du under introduktionsveckorna, när alla nya studenter kommer, deltar i de gemensamma aktiviteterna. Vi försöker i så stor utsträckning som möjligt se till att du blir programfadder åt någon som börjar på samma utbildningsprogram som du själv går.

Bidra utan att vara fadder

Men är det så att du vill vara delaktig under introduktionsveckorna, men kanske inte riktigt har tid att vara fadder? Lugn, det behövs funktionärer också. Studentkåren behöver hjälp med en rad praktiska saker under de första veckorna på terminen. Eller så kanske din studentförening behöver dig när ni ska berätta om föreningens aktiviteter och värva nya medlemmar.

Skapad: 2019-05-27

Kontakt

Sabina Gudomlund Lindberg
Introgeneral
introgeneral@studentkaren.se

Viktiga datum och tider för introduktionen hösten 2020