Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Studenter i Hongkong

Två studenter från Högskolan i Skövde läser den här terminen vid City University of Hong Kong. Situationen i Hongkong gör nu att Högskolan rekommenderar studenterna att återvända till Sverige.

Oroligheterna i Hongkong, Kina har ökat kraftigt under de senaste dagarna. I framför allt universitetsområdena har våldsamma sammandrabbningar ägt rum. Universiteten har haft stängt i veckan och flera av dem har beslutat att avbryta undervisningen för resten av terminen. Sedan i början av hösten finns två studenter från Skövde på plats och läser vid Högskolans partneruniversitet, City University of Hong Kong. Personal från Högskolan har daglig kontakt med studenterna och råder dem nu att lämna Hongkong.

– Studenterna bor i ett relativt lugnt område, men vi har rekommenderat dem att åka hem eftersom läget är instabilt och då universitetet vi samarbetar med har stängt på obestämd tid säger Elizabeth Persson, chef för avdelningen för utbildnings- och studentstöd.

Just nu gäller inte någon avrådan till Hongkong från UD, men man uppmanar alla svenska medborgare att iaktta stor försiktighet, undvika folksamlingar och noga följa de lokala nyheterna. De allmänna transportmedlen påverkas kraftigt liksom flygtrafiken.

Skapad: 2019-11-15