Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Sök stipendium för exjobb utomlands

Högskolan har flera stipendier att dela ut till studenter som vill göra sina exjobb på plats i utvecklingsländer. Sök MFS-stipendiet senast 15 november.

Internationella erfarenheter, kontakter utomlands och en förmåga att tänka nytt är något som efterfrågas av dagens arbetsgivare.

Nu har du som student vid Högskolan i Skövde möjlighet att göra något utöver det vanliga med ditt examensarbete. Ansök om ett MFS-stipendium och var med och förändra världen!

Minor Field Studies

Minor Field Studies (MFS) är ett Sida-finansierat stipendium på 27 000 kronor för dig som vill studera utvecklingsfrågor i ett utvecklingsland. Stipendiet är till för att stödfinansiera resa och uppehälle under tiden du hämtar in material till din uppsats.

Stipendiet kan sökas av studenter som ska skriva uppsats på grund- eller avancerad nivå och därmed har minst 150 hp vid utresan.

Du ska under minst åtta veckor studera frågor eller företeelser som har betydelse för den ekonomiska, sociala, politiska eller kunskapsmässiga utvecklingen i det land du åker till.

Flera stipendier

Högskolan i Skövde har ett flertal MFS-stipendier att dela ut, så möjligheterna är stora för den som vill vidga sina vyer och vara med om ett oförglömligt äventyr i en helt annan kultur. Ta genast kontakt med din akademiska handledare vid Högskolan i Skövde och undersök vilka möjligheter som finns inom ramen för just din utbildning.

Högskolans MFS-handläggare på International Office hjälper dig gärna med kontakter i fält och de praktiska förberedelser du behöver göra.

15 oktober–15 november

Ansökan är öppen för studenter som gör sitt examensarbete under våren 2021.

Inför våren 2021 har vi en ansökningsomgång som öppnar 15 oktober och som har deadline 15 november 23:59. Eftersom det råder stor osäkerhet kring vilka länder som går att genomföra MFS-studien i med anledning av covid-19, kommer vi utfärda preliminära besked initialt till stipendiekandidaterna.

Allt eftersom läget kring covid-19 blir tydligare kommer vi kunna bevilja och betala ut stipendier till studenter till länder dit UD:s avrådan inte gäller.

Högskolan beviljar alltså inte MFS-stipendier till länder som UD avråder ifrån.

Sista ansökningsdag är den 15 november.

Mer information och ansökningsblankett finns på MFS-sidan.

Kontakt

Frida Lindgren 
E-post
utlandsstudier@his.se
Telefonnummer: 0500-44 81 83

Skapad: 2020-10-09