Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Sök stipendium för exjobb utomlands

Högskolan har flera stipendier att dela ut till studenter som vill göra sina exjobb på plats i utvecklingsländer. Sök MFS-stipendiet senast 15 november.

Internationella erfarenheter, kontakter utomlands och en förmåga att tänka nytt är något som efterfrågas av dagens arbetsgivare.

Nu har du som student vid Högskolan i Skövde möjlighet att göra något utöver det vanliga med ditt examensarbete. Ansök om ett MFS-stipendium och var med och förändra världen!

Minor Field Studies

Minor Field Studies (MFS) är ett Sida-finansierat stipendium på 27 000 kronor för dig som vill studera utvecklingsfrågor i ett utvecklingsland. Stipendiet är till för att stödfinansiera resa och uppehälle under tiden du hämtar in material till din uppsats.

Stipendiet kan sökas av studenter som ska skriva uppsats på grund- eller avancerad nivå. Du ska under minst åtta veckor studera frågor eller företeelser som har betydelse för den ekonomiska, sociala, politiska eller kunskapsmässiga utvecklingen i det land du åker till.

Examensarbete under våren

Detta är en fantastisk möjlighet för den som vill vidga sina vyer och vara med om ett oförglömligt äventyr i en helt annan kultur. Ta genast kontakt med din akademiska handledare vid Högskolan i Skövde och undersök vilka möjligheter som finns inom ramen för just din utbildning.

Högskolans MFS-handläggare Frida Lindgren hjälper dig gärna med med de praktiska förberedelser du behöver göra. Ansökan är öppen för studenter som gör sitt examensarbete under våren 2023.

Inför våren 2023 har vi en ansökningsomgång som har deadline 15 november 23:59.

Högskolan beviljar inte MFS-stipendier till länder och delar av länder som UD avråder ifrån.

Besök MFS-sidan för mer information och boka gärna ett möte med Frida Lindgren.

Uppdaterad: 2022-09-15 10:06:38
Skapad: 2022-09-15

Kontakt

Frida Lindgren 
E-post
utlandsstudier@his.se
Telefonnummer: 0500-44 81 83