Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Fortsatt distansundervisning under vår- och sommartermin

Det blir distansundervisning vårterminen ut för Högskolans studenter. Även sommarkurserna kommer att ges på distans. Det meddelade Högskolans rektor Lars Niklasson den 29 april.

På rekommendationer från regeringen och Folkhälsomyndigheten ställde Högskolan i Skövde om till distansundervisning den 18 mars. Rektor Lars Niklasson meddelade den 29 april att Högskolan fortsatt kommer att bedriva undervisningen på distans under hela vårterminen och även under sommarterminen. 

– Beslutet att försätta på distans resten av vårterminen gäller även om Folkhälsomyndigheten skulle ändra sina rekommendationer under vårterminens gång. Det är för kort tid kvar av vårterminen för att vi ska kunna ställa tillbaka till Campusundervisning på ett ordnat sätt, säger Lars Niklasson.

Även fortsättningsvis gäller att utbildningsmoment och tentamina som inte är möjliga att genomföra på distans kommer att äger rum på Campus.

– I dessa fall vidtar vi även framöver särskilda åtgärder för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och minska risken för smittspridning, säger Lars Niklasson.

Sommarkurserna kommer också att ges på distans, med de undantag som är nödvändiga.

Uppdatering: 200529: Den 29 maj meddelade regeringen att kraven på distansundervisning lättas upp. Högskolan i Skövde planerar för att åter ge campusbaserad utbildning på campus till hösten. 

Skapad: 2020-04-29