Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Ex-jobb utomlands?

Sök MFS-stipendium senast 15 november.

Internationella erfarenheter, kontakter utomlands och en förmåga att tänka nytt är något som efterfrågas av dagens arbetsgivare. Nu har du som student vid Högskolan i Skövde möjlighet att göra något utöver det vanliga med ditt examensarbete. Ansök om ett MFS-stipendium och var med och förändra världen!

Minor Field Studies (MFS) är ett Sida-finansierat stipendium på 27 000 kr för dig som vill studera utvecklingsfrågor i ett utvecklingsland. Stipendiet är till för att stödfinansiera resa och uppehälle under tiden du hämtar in material till din uppsats. Stipendiet kan sökas av studenter som ska skriva uppsats på grund- eller avancerad nivå. Du ska under minst åtta veckor studera frågor eller företeelser som har betydelse för den ekonomiska, sociala, politiska eller kunskapsmässiga utvecklingen i det land du åker till.

Detta är en fantastisk möjlighet för dig som vill vidga dina vyer och vara med om ett oförglömligt äventyr i en helt annan kultur. Ta genast kontakt med din handledare vid Högskolan i Skövde och undersök vilka möjligheter som finns inom ramen för just din utbildning. Högskolans MFS-handläggare på International Office hjälper dig gärna med de praktiska förberedelser du behöver göra. Ansökan är öppen för studenter som gör sitt examensarbete under våren 2022.

Inför våren 2022 har vi en ansökningsomgång som öppnar 15 oktober och som har deadline 15 november klockan 23:59. Eftersom det fortfarande råder stor osäkerhet kring vilka länder som går att genomföra MFS-studien i med anledning av covid-19, kommer vi utfärda preliminära besked initialt till stipendiekandidaterna. Allt eftersom läget kring covid-19 blir tydligare kommer vi kunna bevilja och betala ut stipendier till studenter till länder dit UD:s avrådan inte gäller. Högskolan beviljar alltså inte MFS-stipendier till länder som UD avråder ifrån.

Sista ansökningsdag är 15 november.

Besök MFS-sidan för mer information

Fler frågor?

Hör av dig till utlandsstudier@his.se

Skapad: 2021-09-07