Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Ex-jobb utomlands?

Sök MFS-stipendium senast 27 maj!

Internationella erfarenheter, kontakter utomlands och en förmåga att tänka nytt är något som efterfrågas av dagens arbetsgivare. Nu har du som student vid Högskolan i Skövde möjlighet att göra något utöver det vanliga med ditt examensarbete. Ansök om ett MFS-stipendium och var med och förändra världen! Minor Field Studies (MFS) är ett Sida-finansierat stipendium på 27 000 kr för dig som vill studera utvecklingsfrågor i ett utvecklingsland. Stipendiet är till för att stödfinansiera resa och uppehälle under tiden du hämtar in material till din uppsats. Stipendiet kan sökas av studenter som ska skriva uppsats på grund- eller avancerad nivå och därmed har minst 150 hp vid utresan. Du ska under minst åtta veckor studera frågor eller företeelser som har betydelse för den ekonomiska, sociala, politiska eller kunskapsmässiga utvecklingen i det land du åker till.

Högskolan i Skövde har ett flertal MFS-stipendier att dela ut, så möjligheterna är stora för den som vill vidga sina vyer och vara med om ett oförglömligt äventyr i en helt annan kultur. Ta genast kontakt med din akademiska handledare vid Högskolan i Skövde och undersök vilka möjligheter som finns inom ramen för just din utbildning. Högskolans MFS-handläggare på International Office hjälper dig gärna med kontakter i fält och de praktiska förberedelser du behöver göra. Ansökan är öppen för studenter som gör sitt examensarbete under hösten 2020.

Inför hösten 2020 har vi en ansökningsomgång som öppnar 27 april och som har deadline 27 maj 23:59. Till följd av COVID-19 och UD:s avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder kommer Högskolan inte kunna bevilja eller betala ut några stipendier i nuläget. I takt med att UD:s avrådan upphör kommer vi kunna bevilja och betala ut stipendier till studenter med godkända ansökningar. Under tiden kommer preliminära besked att utföras.

Sista ansökningsdag är den 27 maj.
Besök MFS-stipendiums sida för mer information och hur du ansöker.

Uppdaterad: 2020-04-17 09:37:03
Skapad: 2020-04-17
Internationell koordinator
Studentstöd