Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Vera Roadshow

2019-10-22
17:00 - 19:00
ASSAR Industrial Innovation Arena


Vera Roadshow kommer till Skövde och ASSAR Industrial Innovation Arena. Vi bjuder in till en inspirerande kväll som ska uppmuntra fler kvinnor att bli ingenjörer.

Varför är så få kvinnor ingenjörer och varför säger så många flickor att de tycker teknik är ointressant? Har de tillräcklig kunskap om vad en ingenjör gör på jobbet? Påverkar gamla stereotyper fortfarande sy-nen på vad flickor och pojkar ska vara intresserade av och styr bort flickor från teknik?

Med fakta och exempel försöker vi tillsammans med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och Teknikföretagen besvara några av ovanstående frågor och uppmuntra fler flickor och kvinnor att intressera sig för och söka sig till teknisk utbildning. På Vera Roadshow uppmärksammar vi jämställd kompetensförsörjning och inspireras av Vera Sandberg, Sveriges första kvinnliga ingenjör som studerade vid Chalmers som ensam kvinna bland 500 studenter och utexaminerades 1917.

Under 2019 arrangeras Vera Roadshow på tolv högskolor och universitet med tekniska utbildningar i Sverige. Bakom initiativet står Kungliga Ingen-jörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Sveriges Ingenjörer och Teknikföretagen. I Skövde arrangeras evenemanget av Högskolan i Skövde och ASSAR Industrial Innovation Arena.

Mer information och program kommer i höst men du kan anmäla dig till Vera Roadshow redan nu.

Skapad: 2019-09-30